Un german condamnat în Turcia a fost arestat în Bulgaria

Publicat:

Un german de origine turcă condamnat în absenţă în ţara sa pentru apartenenţă la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost arestat duminică în Bulgaria, a anunţat miercuri Ministerul de Interne de la Sofia, confirmând informaţiile apărute în presă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mehmet Yavuz, 44 de ani, a fost reţinut la sosire pe aeroportul din Varna (est), în baza unui mandat de arestare internaţional emis de Turcia. El sosise în Bulgaria pentru a-şi petrece vacanţa împreună cu soţia lui.


Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Refugiat în Germania, unde a obţinut cetăţenie, Mehmet Yavuz a fost condamnat în 1999 în contumacie la 12 ani şi jumătate de închisoare pentru apartenenţă la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie considerată “teroristă” de Ankara şi aliaţii săi.

Contactată de cotidianul german Süddeutsche Zeitung, soţia lui, Gülzen Yavuz, a confirmat că el a fost activ politic în anii 1990 în Turcia, dând în acelaşi timp asigurări că nu a avut niciodată vreo legătură cu activităţi teroriste.

Mehmet Yavuz a călătorit cu regularitate în ultimii ani în şi în afara UE cu paşaportul său german fără să fi avut vreodată probleme, a spus ea.

Citeşte şi: Emisari ai Seulului au ajuns la Phenian

Tribunalul regional din Varna “va informa partea care îl caută pentru a-i furniza documentele în vederea extrădării”, a declarat purtătorul de cuvânt al tribunalului Radoslav Lazarov.

Bulgaria, care are graniţă terestră cu Turcia, are o relaţie specială cu Ankara, care şi-a consolidat controalele pentru a uşura presiunea reprezentată de migranţi la această graniţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.