Un ghețar s-a prăbușit în Alpii elvețieni

Publicat:

O parte a unui gheţar din Trift în Alpii elveţieni s-a prăbuşit fără să provoace victime sau pagube materiale, iar turiştii care au fost evacuaţi în ajun s-au putut întoarce la casele lor, a anunţat duminică poliţia cantonului Valais, citată de AFP.

Peste 220 de persoane rezidente în staţiunea de schi Saas-Fee, din cantonul Valais, au fost evacuate sâmbătă din motive de siguranţă deoarece autorităţile se aşteptau la o surpare iminentă şi la un val de noroi.


Prăbuşirea părţii inferioare a gheţarului s-a produs duminică dimineaţă, însă alunecarea de noroi nu a ajuns până la casele oamenilor, a declarat poliţia într-un comunicat.

Limba gheţarului – care indică avansul său de-a lungul unei văi – a început să alunece cu o viteză de 130 de cm pe zi sâmbătă dimineaţă. În cursul nopţii, viteza s-a accelerat ating între 400 – 500 cm pe zi determinând ruperea sa.

Gheţarul se afla sub observaţie permanentă din octombrie 2014, unde accesul în zonă a fost oprit timp de trei săptămâni. La începutul acestei săptâmâni, mişcările s-au multiplicat în partea de jos a gheţarului, iar zona a fost amplasată joi sub supravegherea radarului.

La sfârşitul lunii august, opt persoane au fost înghiţite de o alunecare de nori în valea Alpilor elveţieni, în apropiere de Bondo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.