X

Un grup de 17 solicitanţi de azil afgani, respinşi şi deportaţi din Germania, a aterizat la Kabul

Un grup de 17 solicitanţi de azil afgani respinşi a aterizat miercuri la Kabul, după ce ei au fost deportaţi din Germania în virtutea unei politici devenite din ce în ce mai controversată din cauza continuării războiului în Afganistan, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Avionul a aterizat în jurul orei 8.00 (3.30 GMT) pe principalul aeroport al capitalei afgane, a anunţat un oficial de la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Citește și : Parlamentul European solicită o reducere cu 40% a emisiilor de CO2 ale autovehiculelor noi până în 2030

Ei au fost escortaţi de poliţia germană şi deportaţi din şapte provincii diferite ale Germaniei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne german.

Acesta este al 17-lea grup de afgani repatriaţi începând din decembrie 2016. Incluzând zborul de miercuri, 383 de persoane au fost returnate forţat în Afganistan după ce cererile lor de azil au fost respinse.

Murtaza, în vârstă de 24 de ani originar din provincia Ghazni (sud-estul Afganistanului), a spus că deşi nu a comis nicio infracţiune şi nu a făcut nimic rău, a fost deportat din Stuttgart, notează agenţia germană de presă.

Ultima repatriere dinaintea celei de miercuri a avut loc pe 12 septembrie, când un alt grup de 17 solicitanţi de azil afgani respinşi au fost expulzaţi către ţara lor de origine.

Criticii deportărilor din Germania afirmă că Afganistanul este încă prea periculos, cu atacuri mortale frecvente ale talibanilor şi militanţilor din Statul Islamic.

Citește și : O avalanşă submarină ar fi putut creşte forţa devastatorului tsunami din Indonezia

Săptămâna trecută, Sayed Hussain Alemi Balkhi, ministrul afgan pentru refugiaţi şi repatriere, a declarat că un total de 520 de afgani ale căror cereri de azil au fost respinse au fost deportaţi de ţările europene din ianuarie 2018.

În iulie, un afgan s-a sinucis după ce a fost expulzat. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, a locuit în Germania opt ani înainte de a fi trimis înapoi la Kabul.

Tags: afganiAfganistanazilgermaniakabul
Categorii: DiasporaSinteze