X

Un grup de 25 de refugiaţi minori din Grecia a plecat în Portugalia, care va primi în total 500

Un grup de 25 de minori a plecat marţi din Grecia cu destinaţia Portugalia, în cadrul unui program european de transfer a 1.600 de copii refugiaţi care trăiesc în ţară, a anunţat Atena, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Acest transfer este un nou efort în cadrul programului nostru de a-i susţine pe minorii neînsoţiţi (…), din care Portugalia va primi în total 500”, a subliniat ministrul adjunct al protecţiei cetăţeanului însărcinat cu politica migratorie Georgios Koumoutsakos, care i-a însoţit pe copii la aeroportul internaţional din Atena.

Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Miercuri, un grup de 25 de minori neînsoţiţi va pleca în Finlanda, potrivit responsabilului citat.

Decis de guvern anul trecut, acest program european a început în aprilie cu transferul unui prim grup de 12 copii în Luxemburg, urmat de un al doilea grup de 50 de minori în Germania.

Intitulat “No Child Alone”, el se înscrie în cadrul unui program de protecţie a minorilor neînsoţiţi victime ale “exploatării şi criminalităţii”.

Programul vizează rezolvarea problemelor a circa 5.200 de minori neînsoţiţi din Grecia, care în mare majoritate trăiesc în condiţii insalubre sau în locuinţe neadaptate copiilor.

Mai multe ţări europene, precum Germania, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Finlanda, Franţa, Irlanda, Lituania, Serbia sau Elveţia, au decis să participe la acest program voluntar de transfer.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!

În ianuarie, Grecia şi Franţa au ajuns la un acord privind primirea a 400 de solicitanţi de azil care se află în taberele suprapopulate din insulele greceşti, potrivit guvernului elen.

Pe lângă aceşti 400 de solicitanţi de azil, guvernul a anunţat că 350 de minori neînsoţiţi vor fi mutaţi în Franţa, dintre care un prim grup de 50 de copii va pleca din Grecia în iulie

Tags: atenaGeorgios Koumoutsakosgreciaminoriportugaliarefugiati
Categorii: Diaspora