X

Un grup de deputați moldoveni se află în Italia

Un grup de deputați moldoveni se află în Italia

Un grup de deputați au efectuat o vizită de lucru la Roma în această săptămână, la invitația Comisiei afaceri externe și comunitare din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului italian.

Citește și: Investiții coreene în Moldova

Oficialii moldoveni au avut întrevederi cu membri ai Parlamentului și Guvernului italian. Discuțiile au vizat cooperarea moldo-italiană în mai multe sectoare, precum și suportul acordat țării noastre în parcursul european.

„Ne-am referit, în mod prioritar, la subiecte comune de interes reciproc, precum  dezvoltarea cooperării bilaterale, provocările de natură hibridă de securitate, economice în contextul războiul din Ucraina, acutizate în preajma alegerilor prezidențiale și referendumului din 20 octombrie 2024, precum și securitatea socială, care este de o importanță majoră pentru bunăstarea cetățenilor noștri. Exprimăm mulțumirea și gratitudinea pentru sprijinul ferm acordat de Republica Italia Republicii Moldova”, a accentuat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

Un alt subiect abordat pe larg a fost modificarea Acordului bilateral privind securitatea socială. „Acest lucru va permite cumularea stagiilor de muncă, iar circa 300 mii de cetățeni moldoveni vor  beneficia de condiții europene privind asigurarea cu pensii”, a menționat deputatul Mihail Druță.

De asemenea, parlamentarii moldoveni s-au întâlnit cu moldoveni stabiliți cu traiul în Italia, cu care au discutat despre prioritățile de pe agenda de guvernare, precum și despre eforturile de reformare a țării.

 „Acești oameni au grijă de Moldova, oriunde s-ar afla. Pentru că își iubesc țara. Pentru că cred într-o Moldovă Europeană”, a remarcat, la sfârșitul întâlnirii, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman.

Tags: deputati moldoveni in ItaliaParlamentul R. Moldova
Știrile zilei