Un grup de migranţi, printre care femei şi copii, blocat de mai multe zile la frontiera polonezo-belarusă

Publicat:

Un grup de migranţi, printre care femei şi copii, rămâne blocat la graniţa polonezo-belarusă, a anunţat luni poliţia de frontieră poloneză, acuzată de activişti că nu îi lasă pe aceşti migranţi să ceară azil în Polonia, informează AFP, potrivit agerpres

De patru zile, grupul este nevoit să doarmă în pădurea de lângă Bialowieza, în imediata apropiere a barierei frontaliere din metal construită de guvernul naţionalist polonez pentru a împiedica trecerile ilegale.


Citește și : Coreea de Nord va organiza o reuniune cheie despre economie la începutul lunii iunie

Într-un comunicat trimis AFP, o purtătoare de cuvânt a poliţiei de frontieră poloneze a afirmat că acest grup, “de circa 20-30 de persoane”, se afla “în afara jurisdicţiei” poloneze.

“În consecinţă, nu este posibilă nicio activitate administrativă, inclusiv eventuala acceptare a unei cereri de protecţie internaţională, dacă intenţia acestor persoane este într-adevăr cea de a obţine protecţie în Polonia”, a precizat Katarzyna Zdanowicz.

Potrivit activiştilor prezenţi la faţa locului, grupul de la frontieră include persoane originare din Siria, din Irak şi din Congo, şi numără 11 copii.

ONG-ul Grupa Granica, ce oferă asistenţă medicală şi legală migranţilor la frontiera polonezo-belarusă, susţine la rândul său că migranţii, chiar dacă nu au trecut de barieră, se află totuşi pe teritoriul polonez.

Activiştii au dat asigurări că migranţii nu erau autorizaţi să se întoarcă în Belarus, poliţia de frontieră a acestei ţări ameninţându-i cu câini, şi au afirmat că cel puţin doi membri ai grupului au fost bătuţi sau răniţi de agenţi belaruşi.

Citește și : Acordul asupra datoriei SUA pregătit să fie înaintat Congresului

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat că a cerut în zadar părţii belaruse să furnizeze ajutor şi sprijin migranţilor. “Ei au trimis doar o persoană pentru a documenta situaţia, în mod cert pentru a o folosi pentru propria propagandă”, subliniază comunicatul polonez.

Sâmbătă, a intervenit biroul Ombudsman-ului polonez, lansând o “cerere urgentă de informaţii” asupra statutului acestor migranţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.