Un grup de pelerini din Sudanul de Sud a mers nouă zile pe jos pentru a-l vedea pe Papa Francisc

Publicat:

Zeci de pelerinii catolici au mers nouă zile pe jos până la Juba, în Sudanul de Sud, pentru a-l vedea pe Papa Francisc , informează mediafax.

Un grup de aproximativ 60 de pelerini catolici se recuperează a petrecut nouă zile pe drumurile din Sudanul de Sud, o țară devastată de război, pentru a-l vedea pe Papa Francisc în capitala Juba.


Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

„Mă dor picioarele, dar nu sunt atât de obosită. Când spiritul este cu tine, nu obosești. Nu aș fi ratat pentru nimic în lume venirea Papei la Juba. Suntem aici pentru a primi binecuvântarea Papei. Sunt încrezătoare că, având binecuvântările sale, lucrurile se vor schimba pentru această țară”, a spus NightRose Falea pentru BBC.

Împinse de credință și de un sentiment de patriotism, femeile au pornit la drum din Rumbek, la aproximativ 300 de kilometri distanță de Juba.

Ele au participat la rugăciunea ținută de Papa Francisk pentru cea mai tânără națiune din lume, care a fost afectată de conflicte de la obținerea independenței.

„Mergeam câteva ore pe jos în fiecare zi și apoi ne petreceam noaptea în parohiile din centrele în care ne aflam. A fost obositor, dar a meritat”, a declarat Faith Biel.

Biserica este văzută ca un simbol al speranței pentru mulți oameni din Sudanul de Sud. Este locul în care se refugiază mulți dintre cei strămutați din cauza conflictelor din țară.

Papa Francisc petrece trei zile în această țară și duminică va ține o slujbă. El este însoțit, pe toată durata vizitei în Sudanul de Sud, de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și de moderatorul Adunării Generale a Bisericii Scoției, Iain Greenshields. Aceasta este prima călătorie comună în străinătate a celor trei lideri creștini, care a fost numită „pelerinaj al păcii”.

Sudanul de Sud s-a desprins de Sudan și a devenit independent în 2011, după decenii de conflict între nord și sud. Războiul civil a izbucnit în 2013. În pofida unui acord de pace încheiat în 2018 între cei doi principali adversari, violențele și foametea continuă să afecteze țara.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj

Francisc a dorit să viziteze țara predominant creștină de ani de zile, dar de fiecare dată când a planificat o călătorie, aceasta a trebuit să fie amânată din cauza crizelor de pe teren.

Într-unul dintre cele mai remarcabile gesturi ale papalității sale, Francisc a îngenuncheat pentru a săruta picioarele liderilor din Sudanul de Sud, care anterior erau în război, în timpul unei întâlniri la Vatican în aprilie 2019, îndemnându-i să nu se întoarcă la războiul civil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova a obținut acces imediat la debursarea a peste 175 de milioane dolari de la FMI

Moldova a obținut acces imediat la debursarea a peste 175 de milioane dolari de la FMI Republica Moldova a obținut acces imediat la debursarea a...

În perioada 17 – 28 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 3,193 mln. lei

În perioada 17 - 28 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 3,193 mln. lei Au fost constatate următoarele tipuri...

Cinci morţi în regiunea rusă Kursk într-un atac ucrainean cu dronă (guvernator)

Cinci morţi în regiunea rusă Kursk într-un atac ucrainean cu dronă (guvernator) Cinci persoane, printre care doi copii, au murit în urma unui atac ucrainean...

Tineri de 14-35 ani se pot răcori la Water Day, în Parcul la Izvor

Tineri de 14-35 ani se pot răcori la Water Day, în Parcul la Izvor Tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani sunt invitați să se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.