X

Un grup de preoți militari pleacă în ”pelerinaje” în Rusia. Ce spune Ministerul Apărării

Un grup de preoți militari pleacă în ”pelerinaje” în Rusia. Ce spune Ministerul Apărării

În comunicatul publicat pe 4 septembrie, Mitropolia Moldovei recunoaște că ”pelerinajele” preoților săi în Federația Rusă sunt organizate de Patriarhia Rusă și afirmă că acestea vor continua, în ciuda nemulțumirii enoriașilor, care se întreabă ce caută păstorii lor în țara care a declanșat o invazie criminală în Ucraina, scrie deschide.md.

Zis și făcut! Pe 8-9 septembrie, încă un grup de preoți va zbura în Rusia. Cu o mică diferență: dacă fețele bisericești plecate anterior își ”ridicau gradele” pe la berării din Moscova, în cazul celor aproximativ 30 de preoți care vor zbura în zilele ce urmează este vorba despre alte grade, mai concret militare.

Într-adevăr, de această dată, la Moscova pleacă un grup de preoți militari, care se află doar în subordinea Mitropoliei Moldovei. Potrivit surselor din cadrul Mitropoliei Moldovei, grupul va fi condus de episcopul de Ceadîr-Lunga, Nicolae Roșca, colonel, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept.

Citește și: Prodan: „Zilelor europene ale culturii evreiești în Moldova” va avea loc în perioada 8-10 septembrie la Chișinău

Din listă, întocmită de protopopul de Criuleni și Dubăsari, Oleg Vieru, fac parte aproximativ 30 de preoți, majoritatea militari, precum protoiereul mitrofor Adrian Toia, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Durlești; arhimandritul Irinarh (numele lumesc Ion Costru), starețul sfintei mănăstiri Țigănești; preotul Dan Grigori; protoiereul Lilian Ciubatîi, blagocinul raionului Briceni; prot. mitr. Igor Cojocari, protopop de Rezina; prot. Dumitru Darmancev, parohul bisericii ”Sf. Irh. Alexie” s. Pohrebea, r. Dubăsari; Victor Ceban, preot-paroh al Bisericii cu hramul în cinstea „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Anenii Noi; prot. mitr. Gheorghe Gavriliță, șef direcție Armata Națională din cadrul sectorului sinodal Activitate Spirituală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept; prot. mitr. Valeriu Gîțu; prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, vicepreședintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în MAI, Ministerul Apărării și Organele de Drept.

Citiți continuarea AICI.

Tags: militariministerul aparariipelerinaje
Social