Un imens spital de campanie pentru bolnavii de COVID-19, deschis la Londra

Publicat:

Un imens spital de campanie a fost deschis vineri într-un centru de conferinţe din Londra, după ce a fost amenajat în mai puţin de zece zile pentru a face faţă afluxului în creştere de bolnavi de COVID-19, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Construit prin concursul armatei, spitalul din Nightingale, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, ar putea ajunge la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale clasice.


Citește și : Angela Merkel iese din carantină

Inaugurat de prinţul Charles prin videoconferinţă şi de ministrul sănătăţii, Matt Hancock, la faţa locului, acesta este primul dintr-o serie de spitale provizorii prevăzute în Regatul Unit, unde COVID-19 a făcut aproape 3.000 de morţi.

Ieşit în această săptămână din carantină, după ce fusese el însuşi contaminat, fiul reginei Elisabeta a II-a a calificat acest spital de campanie, de la reşedinţa sa din Scoţia, drept “o lumină strălucitoare în aceste vremuri sumbre”.

“Este fără îndoială o realizare pe toate planurile, de la rapiditatea construirii sale în doar nouă zile până la talentul celor care l-au creat”, a afirmat moştenitorul coroanei.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de cadre medicale, acest spital uriaş, fără echivalent pe teritoriul britanic, încearcă să răspundă accelerării pandemiei, care a contaminat oficial 33.718 persoane, făcând 2.921 de morţi în Regatul Unit.

Citește și : Ministrul german de interne vrea controale mai stricte la frontiere

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.