X

Un importator și distribuitor polonez intenționează să dubleze cantitățile de prune și struguri achiziționate din R.Moldova

Un importator și distribuitor polonez intenționează să dubleze cantitățile de prune și struguri achiziționate din R.Moldova

Un importator și distribuitor polonez a inițiat colaborarea cu producătorii de fructe din Republica Moldova. Începând cu câteva camioane de struguri de masă în anul 2022, acesta a importat peste 700 de tone de prune și struguri din țara noastră în anul 2023. În cadrul unei vizite, distribuitorul a anunțat că intenționează să dubleze cantitățile de prune și struguri achiziționați în acest sezon.

Strugurii de masă din Moldova și-au crescut semnificativ prezența pe piața poloneză în ultimii 6 ani, fiind vânduți atât în piețele tradiționale, cât și în supermarketuri, potrivit agrotv.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Pentru o colaborare mai bună importatorul îndeamnă producătorii să se concentreze pe diversificarea brandingului. Cutiile de depozitare a fructelor ar trebui să fie diferite și să conțină logo-ul companiei. Totodată, importantă este și imbunătățirea sistemelor de control a calității înainte de export, pentru a preveni incidentele. De asemenea, evitarea irigării excesive înainte de recoltare va asigura o durată mai lungă de depozitare a fructelor.

Tags: fructeprunerepublica moldovastruguri
Economie