X

Un înalt responsabil al juntei din Myanmar EXPLICĂ condamnarea lui Aung San Suu Kyi: ‘Nimeni nu este mai presus de lege’

Un înalt responsabil al juntei din Myanmar a afirmat marţi că decizia de condamnare la închisoare a lui Aung San Suu Kyi arată că nimeni nu este mai presus de lege şi a explicat că sentinţa a fost comutată “din raţiuni umanitare”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul informaţiilor, Maung Maung Ohn, a insistat într-un briefing virtual că sistemul judiciar din Myanmar este imparţial şi sentinţa pronunţată luni împotriva fostei lidere de facto a ţării este în conformitate cu legea.

Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Un tribunal din Myanmar a condamnat-o luni pe fosta şefă a guvernului civil din această ţară, Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace, la patru ani de închisoare pentru incitare la revolte publice, precum şi încălcarea regulilor sanitare legate de COVID-19. Sentinţa i-a fost redusă imediat după aceea la doi ani de arest la domiciliu, în urma unei graţieri parţiale decise de liderul juntei militare.

Ulterior, Uniunea Europeană a “condamnat cu fermitate” sentinţa, denunţând un “verdict cu motivaţie politică” într-o declaraţie în numele celor 27 de state membre. “Acest verdict cu motivaţie politică constituie un nou revers major pentru democraţie (în ţară) după lovitura de stat militară de la 1 februarie 2021”, afirmă declaraţia publicată de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Un nou verdict împotriva lui Aung San Suu Kyi, aflată în arest la domiciliu de la lovitura de stat, este aşteptat la 14 decembrie, pentru o altă infracţiune la legea privind catastrofele naturale.

Tags: Aung San Suu KyiMaung Maung OhnMyanmar
Categorii: Știrile zilei