Un înalt responsabil al PKK, ucis într-o operaţiune a serviciilor de informaţii turce în Irak (Erdogan)

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, duminică, că un înalt responsabil al Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK) a fost ucis într-o operaţiune a serviciilor de informaţii turce în Irak, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit lui Erdogan, liderul militar ucis, Selman Bozkir, cunoscut sub numele de război Doktor Huseyin, era responsabilul PKK la Makhmour, o tabără de refugiaţi kurzi în nordul Irakului.


Citește și : Proteste la graniţa Belarusului cu Polonia şi Lituania. Se cer sancţiuni împotriva lui Lukaşenko

“Nu vom permite ca organizaţia separatistă şi funestă să utilizeze Makhmour ca incubator al terorismului”, a afirmat şeful statului turc într-o postare pe Twitter.

Înfiinţată la sfârşitul anilor 1990 de ONU pentru a-i găzdui pe kurzii din Turcia, tabăra de refugiaţi de la Makhmour a fost vizată sâmbătă de un bombardament al unei drone turce care s-a soldat cu trei morţi în rândul civililor.

Ankara acuză cu regularitate PKK că face legea în tabăra de refugiaţi de la Makhmour, la 250 km sud de frontiera turcă.

Autorităţile turce îi reproşează Irakului că nu face nimic şi dau asigurări că nu au altă variantă în afară de a lovi PKK pe teritoriul Irakului, o organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii săi occidentali.

La începutul săptămânii, Erdogan a comparat tabăra Makhmour cu Munţii Qandil, aflaţi mai la est în Kurdistanul irakian, la frontiera cu Iranul, locul în care se află cea mai mare bază de operaţiuni a PKK, care luptă din 1984 într-un război sângeros de gherilă pe teritoriul turc soldat cu peste 40.000 de morţi.

Citește și : O biserică ortodoxă sârbă construită ilegal în apropiere de Srebrenica a fost demolată

“Dacă Naţiunile Unite nu curăţă acest loc, atunci ne vom ocupa noi de acest lucru”, a spus preşedintele turc, în contextul în care ţara sa desfăşoară de la 23 aprilie o nouă campanie militară, aeriană şi uneori terestră împotriva PKK în Irak.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.