Un incendiu de pădure din sud-vestul Turciei a fost adus sub control

Publicat:

Un incendiu de pădure din peninsula Datca, situată în sud-vestul Turciei, a fost adus sub control, joi, la aproximativ 24 de ore de la izbucnirea lui, a anunţat un ministru al guvernului turc, mii de persoane fiind evacuate temporar din regiune, informează Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul, alimentat de vântul puternic, s-a extins peste noapte în zonele rezidenţiale, şapte avioane şi 14 elicoptere fiind desfăşurate în lupta cu flăcările, a declarat ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Vahit Kirisci.


Citește și : Incendii de pădure în jurul oraşului Bordeaux (VIDEO); vremea caniculară continuă

“Incendiul din Datca este sub control”, a spus el, adăugând că investigaţiile au constatat că flăcările au izbucnit miercuri, în jurul prânzului, de la un transformator.

https://youtu.be/vmaxMUnw7Gs

Autoritatea turcă pentru Administrarea Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) a declarat că aproximativ 450 de locuinţe şi 3.530 de persoane au fost evacuate pe măsură ce flăcările au înaintat în zonele rezidenţiale din regiunile cu populaţie redusă ale peninsulei.

În imaginile difuzate miercuri la televizor putea fi văzut fumul care se ridica din copaci şi elicopterele care aruncau apă peste flăcările ce se extindeau. De asemenea, au fost difuzate imagini cu grădina unei case înconjurată de fum, în timp ce copacii din curte ardeau.

Biroul primarului din provincia Mugla a declarat că 17 gospodării şi 728 de hectare de teren au fost afectate. Potrivit datelor, intensitatea vântului din regiune s-a diminuat semnificativ joi dimineaţa.

Citește și : SUA anunţă finanţări de 600 milioane de dolari pentru regiunea Pacificului

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat că 19 persoane au fost afectate de incendiu, iar nouă dintre acestea se aflau în continuare sub tratament joi dimineaţa.

Ţări precum Franţa şi Portugalia – care se confruntă cu al doilea val de caniculă în decurs de două luni – au fost afectate în ultimele săptămâni de o serie de incendii de vegetaţie.

Oamenii de ştiinţă susţin că schimbările climatice induse de om fac valurile de caniculă mai probabile şi mai severe.

Incendiul din sud-vestul Turciei a reamintit de evenimente similare din vara trecută, cele mai grave din istorie, când flăcările au devastat 140.000 de hectare de teren din mediul rural.

Un alt incendiu izbucnit în oraşul turistic Cesme, de la Marea Egee, a fost adus sub control joi dimineaţă de către autoritatea forestieră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.