Un incendiu de vegetaţie din sud-vestul Turciei, ‘în mare parte adus sub control’

Publicat:

Un incendiu de vegetaţie activ în sud-vestul Turciei, ce aminteşte de un eveniment similar de anul trecut care a mistuit zeci de mii de hectare din regiune, a fost în mare măsură adus sub control, miercuri, a declarat ministrul Agriculturii şi Silviculturii din Turcia, Vahit Kirisci, informează Reuters, potrivit agerpres.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului din aer şi de la sol, au precizat autorităţile.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

Cauzele incendiului, care a izbucnit marţi în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT), sunt deocamdată neclare.

În imaginile aeriene surprinse de autorităţi se poate vedea fumul care se răspândea pe măsură ce flăcările, alimentate de vântul puternic, avansau într-o zonă împădurită puţin populată.

Kirisci a declarat că umiditatea mai mare şi temperaturile relativ scăzute au fost factori pozitivi comparativ cu vremea aridă şi extrem de călduroasă din timpul incendiilor de anul trecut.

“Speranţa noastră este că această problemă se va încheia astăzi. Putem spune cu prudenţă că focul a fost în mare parte adus sub control”, a declarat oficialul în zona Bordubet unde a izbucnit incendiul, în apropierea staţiunii turistice Marmaris de la Marea Egee.

Kirisci a adăugat, însă, că focul se poate extinde în alte zone în contextul vântului puternic.

Potrivit postului CNN Turk, 30 de gospodării din regiune au fost evacuate în cursul nopţii ca măsură de precauţie.

Aproape 1.500 de forţe de intervenţie, peste 360 de vehicule, 20 de elicoptere şi 14 aeronave au fost fost desfăşurate pentru stingerea incendiului, potrivit autorităţilor.

Incendiile de vara trecută, dintre care majoritatea au afectat şi regiuni din apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate în Turcia, a indicat anul trecut un serviciu de monitorizare a atmosferei al Uniunii Europene.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

Confruntat cu criticile conform cărora a fost nepregătit să lupte cu incendiile de anul trecut, Guvernul preşedintelui Tayyip Erdogan a răspuns că acestea au fost cele mai grave din istoria Turciei.

Schimbările climatice induse de om cresc riscul de apariţie şi intensitatea valurilor de caniculă, potrivit oamenilor de ştiinţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.