X

Un incendiu de vegetaţie PÂRJOLEŞTE sudul Portugaliei (VIDEO)

Circa 600 de pompieri încercau marţi dimineaţă să stingă un incendiu izbucnit în urmă cu o zi în regiunea turistică Algarve din sudul Portugaliei, provocând evacuarea a aproximativ şaizeci de persoane, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un pompier a fost internat în spital cu arsuri şi alţi doi au primit îngrijiri medicale la faţa locului pentru inhalare de fum, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al comandamentului regional de protecţie civilă.

Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU cere încetarea violenţei în Afganistan – Black News

Incendiul a izbucnit în primele ore ale zilei de luni în oraşul Castro Marim, lângă graniţa cu Spania, şi s-a aflat temporar sub control înainte de a izbucni din nou după-amiază, acoperind până seara un perimetru de 30 de kilometri şi pârjolind o suprafaţă estimată la aproximativ 3.000 de hectare.

Potrivit presei locale, incendiul a distrus clădirea unei ferme situate pe dealurile acoperite cu livezi şi vegetaţie.

Flăcările s-au extins apoi către sud, spre coastă, determinând autorităţile să oprească traficul pe autostrada care traversează Algarve de la est la vest.

Citeşte şi: Relaţiile dintre SUA şi Afganistan vor depinde de mişcările politice ale talibanilor – Black News

Traficul pe autostradă a rămas oprit marţi dimineaţă, în condiţiile în care incendiul se propaga “cu intensitate” într-o zonă acoperită cu o pădure de pini spre oraşul Tavira, a afirmat protecţia civilă.

Confruntat cu temperaturi caniculare care afectează Portugalia şi Spania vecină, precum şi alte ţări din bazinul mediteranean, guvernul de la Lisabona a decis luni să prelungească cu 48 de ore alerta de incendiu în vigoare de vineri în cea mai mare parte a ţării.

Tags: Algarveincendiu de vegetatielisabonaportugaliaTavira
Categorii: Diaspora