Un individ care lucra hamal la o firmă de mobilă va sta 12 ani după gratii după ce și-a bătut colegul până la moarte

Publicat:

Un individ care lucra hamal la o firmă de mobilă va sta 12 ani după gratii după ce și-a bătut colegul până la moarte

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 37 de ani pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care s-a soldat cu decesul victimei (art.151 alin.4 din Codul penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale.

Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 12 ani și 8 luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.


Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnat pentru furt și păstrare de droguri.

Potrivit materialelor cauzei, inculpatul activa în calitate de hamal la o companie de confecționare a mobilei, fiind cazat împreună cu alți angajați într-un spațiu locativ al firmei din mun. Chișinău.

În seara lui 27 februarie 2024, inculpatul, în rezultatul unui conflict inițiat cu unul din colegii săi, urmare a consumului de alcool, i-a aplicat lovituri, inclusiv cu o bâtă din lemn în regiunea capului. În rezultatul acțiunilor ilegale, victima a fost preluată de echipa Asistenței Medicale Urgente și transportată la Institutul de Medicină Urgentă, unde, la data de 29 februarie 2024 a decedat.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

În contextul numeroaselor crime violente comise sub influența alcoolului, îndemnăm cetățenii să consume băuturi alcoolice în mod responsabil și să evite situațiile care ar putea degenera în comportamente periculoase sau ilegale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România O femeie în vârstă de 75 de ani a murit, vineri seara, în urma unui...

Doi bărbați, sancționați penal pentru că au vânat ilegal căprioare

Doi bărbați, sancționați penal pentru că au vânat ilegal căprioare Doi bărbați au fost sancționați penal cu amendă în mărime de 30 de mii de...

ULTIMA ORĂ/ Accident deosebit de grav cu cinci persoane decedate și alte șapte rănite

ULTIMA ORĂ/ Accident deosebit de grav cu cinci persoane decedate și alte șapte rănite Un accident rutier grav a avut loc astăzi în localitatea Codreanca,...

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale Comisia pentru Situații Excepționale a instituit starea de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.