Un INTRUS a încercat să intre în casa lui Fethullah Gulen din SUA

Publicat:

Un agent de securitate a tras miercuri dimineaţă un “foc de avertisment” în direcţia unui bărbat necunoscut care a încercat să pătrundă în reşedinţa din estul statului Pennsylvania a predicatorului turc exilat Fethullah Gulen, a anunţat o organizaţie care are legături cu Gulen, relatează CNN, potrivit agerpres.

Presupusul intrus, care părea să fie înarmat, a fugit din zonă după ce agentul de securitate a tras focul de avertisment în aer, a precizat într-un comunicat organizaţia, The Alliance for Shared Values.


Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Agenţi ai poliţiei statului Pennsylvania s-au deplasat la locuinţa lui Gulen din localitatea Saylorsburg cu puţin timp înainte de ora 9 dimineaţa, după ce au fost anunţaţi despre incident, a precizat poliţia statală.

Gulen, în vârstă de 77 de ani, trăieşte într-un exil autoimpus la Saylorsburg după ce a părăsit Turcia, în 1999.

Guvernul Turciei l-a acuzat pe Gulen, liderul unei mişcări populare numite Hizmet, că a orchestrat puciul eşuat din 2016 împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, o acuzaţie pe care Gulen a negat-o.

În incidentul de miercuri, poliţia statală a precizat că agentul de securitate a tras cu arma din dotare “în apropierea locului unei persoane din afara barierei de securitate”.

“Poliţiştii au efectuat o căutare în zonă şi nu au putut localiza persoana neidentificată”, dar incidentul este încă investigat, a precizat poliţia într-un comunicat.

Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO

Nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat The Alliance for Shared Values.

Mişcarea Hizmet a înfiinţat şcoli, centre gratuite de meditaţii, spitale şi agenţii de ajutorare care s-au ocupat de unele probleme sociale din Turcia. Guvernul turc se referă însă la grupare sub denumirea Organizaţia teroristă a lui Fethullah Gulen (FETO).

În iulie 2016 o facţiune a armatei turce a încercat să răstoarne guvernul Erdogan, dar tentativa de lovitură de stat a fost dejucată a doua zi. Turcia a pretins că Gulen a orchestrat puciul eşuat şi a cerut SUA să-l extrădeze pe cleric, o solicitare pe guvernul SUA a respins-o. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Chișinăul se transformă în capitala voluntariatului, în perioada 7-13 octombrie. Ce activități urmează

Chișinăul se transformă în capitala voluntariatului, în perioada 7-13 octombrie. Ce activități urmează Chișinăul se transformă în capitala voluntariatului, în perioada 7-13 octombrie. Primăria capitalei...

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par Situată între Ucraina şi România, stat membru al UE, Moldova a oscilat zeci de...

Modalitatea prin care poți călători prin toată lumea fără să dai niciun ban pe cazare

Modalitatea prin care poți călători prin toată lumea fără să dai niciun ban pe cazare Într-o economie dificilă, dominată de inflație și în care companiile...

Promo-LEX: 32 de cazuri de utilizare abuzivă a resurselor administrative în campania electorală

Promo-LEX: 32 de cazuri de utilizare abuzivă a resurselor administrative în campania electorală 32 de cazuri de utilizare abuzivă a resurselor administrative, majoritatea vizând PAS...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.