X

Un INTRUS a încercat să intre în casa lui Fethullah Gulen din SUA

Un agent de securitate a tras miercuri dimineaţă un “foc de avertisment” în direcţia unui bărbat necunoscut care a încercat să pătrundă în reşedinţa din estul statului Pennsylvania a predicatorului turc exilat Fethullah Gulen, a anunţat o organizaţie care are legături cu Gulen, relatează CNN, potrivit agerpres.

Presupusul intrus, care părea să fie înarmat, a fugit din zonă după ce agentul de securitate a tras focul de avertisment în aer, a precizat într-un comunicat organizaţia, The Alliance for Shared Values.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Agenţi ai poliţiei statului Pennsylvania s-au deplasat la locuinţa lui Gulen din localitatea Saylorsburg cu puţin timp înainte de ora 9 dimineaţa, după ce au fost anunţaţi despre incident, a precizat poliţia statală.

Gulen, în vârstă de 77 de ani, trăieşte într-un exil autoimpus la Saylorsburg după ce a părăsit Turcia, în 1999.

Guvernul Turciei l-a acuzat pe Gulen, liderul unei mişcări populare numite Hizmet, că a orchestrat puciul eşuat din 2016 împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, o acuzaţie pe care Gulen a negat-o.

În incidentul de miercuri, poliţia statală a precizat că agentul de securitate a tras cu arma din dotare “în apropierea locului unei persoane din afara barierei de securitate”.

“Poliţiştii au efectuat o căutare în zonă şi nu au putut localiza persoana neidentificată”, dar incidentul este încă investigat, a precizat poliţia într-un comunicat.

Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO

Nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat The Alliance for Shared Values.

Mişcarea Hizmet a înfiinţat şcoli, centre gratuite de meditaţii, spitale şi agenţii de ajutorare care s-au ocupat de unele probleme sociale din Turcia. Guvernul turc se referă însă la grupare sub denumirea Organizaţia teroristă a lui Fethullah Gulen (FETO).

În iulie 2016 o facţiune a armatei turce a încercat să răstoarne guvernul Erdogan, dar tentativa de lovitură de stat a fost dejucată a doua zi. Turcia a pretins că Gulen a orchestrat puciul eşuat şi a cerut SUA să-l extrădeze pe cleric, o solicitare pe guvernul SUA a respins-o. 

Tags: Fethullah GulenPennsylvaniaRecep Tayyip ErdoganSaylorsburgSUAThe Alliance for Shared Valuesturcia
Categorii: Știrile zilei