X

Un jandarm a fost UCIS în timp ce ancheta un accident rutier

Un jandarm a decedat marţi după ce a fost împuşcat în exerciţiul funcţiunii, la aproximativ 100 de kilometri sud de oraşul canadian Toronto, a anunţat poliţia, notează AFP, potrivit agerpres.

“Cu inima grea, am regretul să anunţ că un agent al Poliţiei Provinciale din Ontario, Grzegorz Pierzchala, a fost ucis astăzi în exerciţiul funcţiunii”, a indicat pe Twitter comisarul Thomas Carrique de la Poliţia Provincială din Ontario (OPP).

Citește și : Putin a aprobat acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia

Grzegorz Pierzchala “ancheta un accident rutier când a fost împuşcat în această după-amiază”, în orăşelul Hagersville care are aproximativ 3.000 de locuitori, în sudul provinciei, potrivit unui comunicat.

Jandarmul avea 28 de ani şi era în post de abia un an. El a murit la spital.

Doi suspecţi au fost arestaţi, a declarat poliţia într-un briefing de presă marţi.

În cursul serii, premierul canadian Justin Trudeau a deplâns “veştile sfâşietoare”.

Citește și : Consilier al lui Zelenski: Kremlinul face declaraţii cu privire la negocieri pentru a trage de timp

“Gândurile tuturor canadienilor sunt alături de familia, prietenii şi colegii săi”, a declarat el pe Twitter.

Mai puţin familiarizată cu atacurile armate în masă decât vecinul său american, Canada cunoaşte, totuşi, o recrudescenţă a actelor violente de acest tip, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent interzicerea armelor de mână. 

Tags: canadaGrzegorz PierzchalaHagersvillejandarmJustin TrudeauOntarioPoliţia Provincială din Ontario (OPP)Thomas CarriqueToronto
Categorii: Știrile zilei