Un japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale unui întreg oraș

Publicat:

Pentru mulți, băutul unui pahar după serviciu reprezintă o modalitate obișnuită de relaxare. Dar un angajat din Japonia ar putea avea o mahmureală prelungită după ce a pierdut un stick de memorie USB în urma unei ieșiri în oraș cu colegii, scrie BBC, informează mediafax.

De ce? Acesta conținea datele personale a aproape jumătate de milion de persoane.


Citește și : Noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China

Bărbatul a pus stick-ul de memorie în geanta sa înainte de o seară de băutură în orașul Amagasaki, la nord-vest de Osaka.

El a petrecut mai multe ore într-un restaurant local înainte de a leșina în cele din urmă pe stradă, a relatat presa locală.

Când și-a revenit, și-a dat seama că atât geanta sa, cât și stick-ul de memorie lipseau.

Radiodifuzorul japonez NHK a relatat că bărbatul, despre care se spune că ar avea în jur de 40 de ani, lucrează pentru o companie însărcinată cu acordarea de beneficii pentru gospodăriile scutite de impozite.

El transferase marți seară pe stickul de memorie informațiile personale ale tuturor locuitorilor orașului, înainte de a se întâlni cu colegii.

Oficialii orașului au declarat că stick-ul de memorie includea numele, datele de naștere și adresele tuturor locuitorilor orașului. De asemenea, includea și informații mai sensibile, inclusiv detalii fiscale, numere de conturi bancare și informații despre familiile care primesc asigurări sociale.

Citește și : Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

Din fericire pentru bărbat, oficialii orașului au declarat că datele conținute pe stick sunt criptate și blocate cu o parolă. Aceștia au adăugat că până acum nu există niciun semn că cineva a încercat să acceseze informațiile.

Dar incidentul jenant i-a determinat pe oficialii primarul orașului și pe alți lideri să își ceară scuze. “Regretăm profund faptul că am afectat profund încrederea publicului în administrația orașului”, a declarat un oficial al orașului Amagasaki în cadrul unei conferințe de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO// Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare

Pădurea din Cahul distrusă de incendiu are nevoie de 7 ani și sute de mii de lei pentru reabilitare Pentru reabilitarea fâșiei forestiere din Cahul,...

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii

Împușcat de iubitul fiicei sale. Un bărbat din Trușeni a văzut moartea cu ochii Un bărbat din comuna Trușeni a ajuns la spital după ce...

CSP a numit în funcție cinci procurori

CSP a numit în funcție cinci procurori Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat să numească în funcție cinci candidați la funcția de procuror, cu...

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național

Lucrările de reabilitare a unor drumuri au fost declarate de utilitate publică de interes național Pentru ca procesul de modernizare și reabilitare a drumurilor să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.