X

Un jihadist sirian, condamnat la închisoare pe viaţă în Ungaria

Un membru sirian al organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) a fost condamnat joi în primă instanţă la închisoare pe viaţă în Ungaria pentru terorism şi crime împotriva umanităţii, potrivit unui comunicat al tribunalului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rolul său a constat în întocmirea unei “liste de duşmani ai islamului şi în lichidarea lor (…) El a fost implicat personal în executarea mai multor persoane, printre care şi decapitarea unui şef de trib”, a indicat tribunalul.

Citește și : EXPLOZIE puternică la un depozit din UK (VIDEO)! Mai multe persoane sunt grav rănite!

El este de asemenea acuzat că a participat personal la asasinarea unui civil, potrivit elementelor furnizate de procurori.

Justiţia ungară a pronunţat o pedeapsă definitivă şi care nu poate fi redusă de 30 de ani de închisoare, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Parchetul a făcut apel pentru înăsprirea pedepsei, iar apărarea pentru a obţine o achitare, acuzatul negând comiterea faptelor.

Potrivit acuzării, bărbatul de 28 de ani, identificat de media locale sub numele de F. Hassan, comanda în 2015 în provincia Homs o unitate a SI, care executa civili ce refuzau să se alăture grupării teroriste. Sub autoritatea sa au fost ucise cel puţin 25 de persoane, printre care femei şi copii, a precizat sursa citată.

Malta, Grecia şi Belgia au participat la anchetă, coordonată de agenţia europeană de cooperare judiciară Eurojust. În jur de zece persoane au depus mărturie.

Avocatul inculpatului a declarat că elementele de probă furnizate de procuror, în special înregistrări telefonice şi înregistrări video cu crimele, nu dovedesc acuzaţiile.

Citește și : Medicul iraniano-suedez, acuzat de spionaj la Teheran, SCAPĂ momentan de EXECUȚIE

Potrivit agenţiei europene de cooperare judiciară Eurojust, F. Hassan a obţinut statutul de refugiat în Grecia. El se afla în Ungaria de mai multe luni când a fost reţinut pe aeroportul din Budapesta în decembrie 2018, în posesia unor acte de identitate false.

El a fost condamnat după aceea de justiţia din Ungaria pentru trafic ilicit de persoane şi alte infracţiuni, ceea ce i-a adus o interdicţie de şedere în această ţară. F. Hassan era în aşteptarea expulzării când a fost arestat în martie 2019 într-un centru de retenţie pentru imigranţi.

Tags: crime împotriva umanităţiiinchisoarestat islamicterorismUngaria
Categorii: Diaspora