Un judecător american a fost SUSPENDAT pentru că l-a criticat pe Donald Trump

Publicat:

Un judecător american a fost sancţionat cu suspendarea, fără plată, pe o perioadă de şase luni, pentru că l-a criticat pe Donald Trump în tribunalul său şi pe reţele de socializare, a hotărât Curtea Supremă a statului Utah, relatează AFP, potrivit news.ro .

Potrivit hotărârii, consultată de AFP vineri, judecătorul Michael Kwan, aflat în post de peste 20 de ani, a început să publice pe conturile sale de Facebook şi LinkedIn comentarii critice la adresa lui Donald Trump în 2016, pe când acesta din urmă era doar un candidat în alegerile prezidenţiale.


Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

El a persistat după victoria lui Trump, pe care l-a taxat de exemplu cu privire la o ”incapacitate de a guverna şi incompetenţă politică” în ziua învestirii miliardarului la Casa Albă, la 20 ianuarie 2017.

Câteva săptămâni mai târziu, judecătorul Kwan a evocat o ”preluare de putere fascistă” şi a îndemnat la vigilenţă faţă de aleşi republicani, din partidul lui Trump, în Congres, de teamă că aceştia pot transforma Congresul în ”Reichstag”.

Hotărârea Curţii Supreme din Utah, datată la 22 mai, citează de asemenea declaraţii ironice pe care judecătorul le-a făcut la adresa preşedintelui Trump sau a politicii acestuia în timp ce prezida tribunalul comitatului Taylorsville.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar

Curtea apreciază că judecătorul a încălcat în mai multe rânduri codul de conduită al magistraţilor din Utah şi a pătat reputaţia sistemului judiciar.

Acest cod de conduită interzice în mod explicit unui judecător ”să susţină sau să denunţe în mod public un candidat la vreun mandat ales”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km Decesul unui japonez, într-un tren din regiunea Tokyo,...

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie 3 iulie este a 184-a zi a calendarului gregorian și a 185-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 3 iulie 2024

Horoscop 3 iulie 2024 Leii atrag toate privirile, Capricornii pun sănătatea pe primul loc, potrivit stiripesurse. Horoscop 3 iulie 2024 pentru Berbec Ziua se anunță plină de...

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.