Un judecător american blochează restricţiile lui Trump în privinţa azilului

Publicat:

Un judecător districtual din San Francisco a blocat temporar ordinul preşedintelui Donald Trump de interzicere a azilului pentru imigranţii care pătrund ilegal din Mexic, în cea mai recentă înfrângere în justiţie pentru politica de imigraţie a şefului Casei Albe, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Judecătorul districtual Jon Tigar din San Francisco a emis luni un ordin temporar de restricţie împotriva deciziei preşedintelui Trump în materie de azil.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

Măsura intră în vigoare imediat şi se aplică la nivel naţional până cel puţin la 19 decembrie, când judecătorul a programat o audiere pentru a examina o prelungire a ei.

Trump a invocat sistemul de imigraţie supraaglomerat pentru decizia sa recentă ca autorităţile să proceseze doar cererile de azil ale migranţilor care se prezintă în persoană la un punct de intrare oficial.

Asociaţii pentru drepturi civile au contestat în instanţă ordinul din 9 noiembrie, pentru că ar încălca legislaţia administrativă şi de imigraţie.

În decizia sa, judecătorul Tigar a explicat că legislativul federal a stipulat clar că imigranţii pot depune cerere de azil indiferent cum au intrat în ţară.

‘Oricare ar fi întinderea autorităţii preşedintelui, el nu poate rescrie legile imigraţiei pentru a impune o condiţie pe care Congresul a interzis-o în mod expres’, a scris Tigar, numit în funcţie de preşedintele democrat Barack Obama.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

Şi alte decizii anterioare ale lui Trump în materie de imigraţie, printre care măsuri împotriva oraşelor-sactuar, au fost blocate de instanţe.

Ordinul referitor la azil a fost dat în timp ce mii de persoane din America Centrală, printre care mulţi copii, au pornit în caravane spre graniţa cu SUA pentru a scăpa de violenţele şi de sărăcia de acasă. Unii au ajuns deja la Tijuana, oraş mexican la graniţa cu statul american California.

Trump a trimis peste 5.000 de militari pentru a întări frontiera de 3.100 km cu Mexic, dar numeroase voci au denunţat operaţiunea, considerând-o de uz electoral înaintea alegerilor pentru Congres din 6 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase vede o CONSPIRAȚIE între PSRM și PAS: ‘Sunt pregătit să rămân singurul candidat independent’

Andrei Năstase vede o CONSPIRAȚIE între PSRM și PAS: 'Sunt pregătit să rămân singurul candidat independent' Candidatul „independent” Andrei Năstase vede o CONSPIRAȚIE între PSRM...

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi...

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră...

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025 Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.