Un jurnalist american rămâne ÎNCHIS în Myanmar

Publicat:

Un tribunal special din închisoarea Insein în Myanmar a prelungit detenţia jurnalistului american Danny Fenster cu două săptămâni, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

Fenster, editor coordonator al revistei lunare în limba engleză Frontier Myanmar, a fost arestat la 24 mai pe Aeroportul Internaţional Yangon cu puţin timp înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Kuala Lumpur, de unde urma să ajungă în Statele Unite.


Citește și: Biden a prins curaj după întâlnirea cu Putin și vrea acum să se vadă și cu președintele chinez

Redactorul-şef de la Frontier Myanmar, Thomas Kean, a declarat că Fenster se confruntă cu o acuzaţie în temeiul secţiunii 505 (a) din codul penal, posibil pedepsită cu trei ani de închisoare, dar că el nu a fost încă inculpat oficial.

“Reprezentanţilor Frontier nu li s-a permis să participe (la şedinţa de judecată). Căutăm încă informaţii despre motivul arestării lui Danny şi continuarea detenţiei”, potrivit unui comunicat al publicaţiei.

Fenster rămâne în închisoarea Insein din Yangon încă două săptămâni, s-a pronunţat joi tribunalul. El va compărea din nou în faţa instanţei pe 1 iulie. Imensul complex penitenciar Insein are o reputaţie proastă în rândul deţinuţilor politici, unde se ştie că ei se confruntă cu condiţii inumane şi abuzive, notează DPA.

Peste 865 de persoane au fost ucise în toată ţara şi mai mult de 6.000 reţinute, inclusiv peste 80 de jurnalişti locali, după lovitura de stat militară de la 1 februarie ce a demis conducerea civilă în Myanmar.

Armata îşi continuă represiunea şi raidurile împotriva civililor, în timp ce protestatarii anti-puci manifestează zilnic în toată ţara.

Citește și: UE adaugă o nouă afecțiune sanguină foarte rară pe lista efectelor secundare provocate de vaccinul AstraZeneca

Pe 12 mai, Min Nyo de la Vocea Democrată a Birmaniei a devenit primul jurnalist care a fost încarcerat de la lovitura de stat. El a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare în temeiul Articolului 505 litera (a).

Secţiunea 505 face o infracţiune din publicarea sau difuzarea unor declaraţii şi informaţii care pot dăuna armatei sau pune sub semnul întrebării legitimitatea acţiunilor sale. Grupul pentru drepturile omului afirmă că este folosită frecvent împotriva disidenţilor şi jurnaliştilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.