X

Un jurnalist de la postul public de televiziune turc TRT a fost grav rănit în Gaza

Un jurnalist de la postul public de televiziune turc TRT a fost grav rănit în Gaza

Un jurnalist de la postul public de televiziune turc TRT a fost grav rănit şi un altul a fost rănit uşor vineri în Fâşia Gaza, a anunţat canalul, afirmând că echipa sa a fost ţinta unei lovituri israeliene, relatează AFP.

“Un vehicul al unei echipe TRT Arabi (canalul în limba arabă al TRT) care se pregătea să transmită din tabăra de la Nuseirat (…) a fost vizat de o lovitură a armatei israeliene. Sami Shahada, care lucrează în calitate de cameraman independent, a fost grav rănit”, a transmis postul de televiziune turc, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Jurnalistul “şi-a pierdut un picior şi este în prezent supus unei intervenţii chirurgicale”, a detaliat directorul general al TRT, Zahid Sobaci, pe reţeaua socială X, condamnând “brutalitatea israeliană”.

Potrivit TRT, alţi jurnalişti au fost răniţi în această tabără de refugiaţi din centrul Fâşiei Gaza.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), o asociaţie cu sediul la New York, cel puţin 95 de jurnalişti au fost ucişi de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, dintre care 90 sunt palestinieni. Cel puţin alţi 16 au fost răniţi.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie când comandouri ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, infiltrate din Fâşia Gaza, au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili. Ca represalii, Israelul a promis să anihileze Hamas, pe care îl consideră o organizaţie teroristă. Armata israeliană a lansat o ofensivă care a provocat până în prezent 33.634 de morţi în Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriul palestinian.

Tags: Gazahamasisraeljurnalist
Externe