X

Un jurnalist polonez a fost BĂTUT și ARESTAT în Myanmar

Un jurnalist polonez care lucra în Myanmar pentru agenţia de presă DPA a fost arestat de forţele de securitate, a anunţat vineri instituţia de presă germană, potrivit agerpres.

Robert Bociag a fost arestat joi de soldaţi în Taunggyi, capitala statului birman Shan, au relatat portalul Myanmar Mix, grupul media Khit Thit Media şi numeroşi utilizatori ai social media.

Citește și: Emiratele Arabe Unite vor investi 10 miliarde de dolari în Israel

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ar fi fost bătut şi rănit, potrivit Khit Thit Media.

”Arestarea şi abuzurile evidente contra lui Robert Bociag sunt profund supărătoare. Suntem extrem de îngrijoraţi pentru colegul nostru”, a declarat redactorul-şef al DPA, Sven Gosmann, care a cerut eliberarea imediată a jurnalistului polonez.

”Acesta este un atac intolerabil, inacceptabil asupra libertăţii de a transmite ştiri – şi, prin brutalitatea sa, din păcate nu este un caz izolat”, a subliniat Gosmann.

Ministerul de Externe de la Varşovia a confirmat arestarea unui jurnalist polonez în Myanmar. Consulatul polonez în Thailanda şi consulatul german în Myanmar au confirmat informaţia, a precizat diplomaţia poloneză, potrivit publicaţiei Gazeta Wyborcza.

După lovitura de stat de la începutul lunii februarie, forţele de securitate din Myanmar au intervenit în forţă nu doar împotriva demonstranţilor, ci şi contra jurnaliştilor.

Citește și: UE denunță reforma electorală din Hong Kong și amenință Beijingul cu noi sancțiuni

Numeroşi jurnalişti locali au fost arestaţi, iar în urmă cu câteva zile conducerea militară a ţării a revocat licenţele mai multor companii media importante.

În luna februarie, un jurnalist japonez a fost arestat, dar la scurt timp a fost eliberat. 

Tags: DPAgermaniajurnalistMyanmarPoloniaRobert BociagShanSven GosmannTaunggyiThailandavarsovia
Categorii: Știrile zilei