X

Un jurnalist rus de la RIA Novosti nu a primit acreditare pentru Jocurile Paralimpice de la Paris din motive de securitate

Un jurnalist rus de la RIA Novosti nu a primit acreditare pentru Jocurile Paralimpice de la Paris din motive de securitate

Un jurnalist al agenţiei ruse de presă RIA Novosti nu a primit acreditare pentru Jocurile Paralimpice de la Paris din motive de securitate, a anunţat, vineri, Ministerul francez al Afacerilor Externe.

„Orice persoană care solicită acreditarea pentru Jocurile de la Paris 2024 este supusă unei anchete administrative de securitate”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului, Christophe Lemoine. „În urma acestei proceduri, s-a decis să nu se acorde acreditarea acestui jurnalist”,  potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ministerul a adăugat că „această procedură este prevăzută de legislaţia franceză (…) şi se aplică şi jurnaliştilor”.

În timpul Jocurilor Olimpice, au rămas fără acreditare patru jurnalişti de la agenţia rusă de presă TASS.

„Respectarea drepturilor jurnaliştilor şi a libertăţii de exprimare sunt cuvinte goale pentru (preşedintele francez Emmanuel) Macron”, a declarat atunci purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024 din cauza războiului din Ucraina. Doar 15 sportivi ruşi au fost acreditaţi la Jocuri cu statut neutru.

Tags: jurnalistparisRIA Novosti
Sport