X

Un jurnalist sportiv italian a fost identificat în mod fals în social media ca fiind atacatorul de la mitingul Trump

Un jurnalist sportiv italian a fost identificat în mod fals în social media ca fiind atacatorul de la mitingul Trump

Un jurnalist sportiv italian a anunţat că va lua măsuri legale, după ce a fost identificat în mod fals pe reţelele de socializare drept presupusul asasin în cazul tentativei de asasinat împotriva candidatului la preşedinţia SUA, Donald Trump, relatează Reuters.

Un mesaj distribuit pe scară largă pe platforma X anunţa: “Conform Departamentului de Poliţie din Butler, trăgătorul lui Trump a fost arestat la faţa locului şi a fost identificat drept Mark Violets, un membru Antifa”, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mesajul era însoţit de o fotografie a jurnalistului italian Marco Violi. Acesta este editorul romagiallorossa.it, un site al fanilor clubului italian de fotbal AS Roma.

FBI a anunţat, duminică dimineaţă, că l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind “subiectul implicat” în împuşcăturile de sâmbătă. Secret Service a declarat că suspectul a fost împuşcat mortal de agenţi.

“Neg categoric că sunt implicat în această situaţie”, a scris Violi, care locuieşte la Roma, într-o poveste pe Instagram, afirmând că a fost trezit în mijlocul nopţii de notificările Instagram şi X legate de postare.

Violi a acuzat doi utilizatori italieni ai reţelei X că au răspândit informaţii false la adresa sa şi a declarat că se va prezenta luni la poliţie pentru a-i denunţa pe aceştia şi mass-media care au preluat mesajul lor.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Numindu-i pe utilizatorii X “hărţuitori”, Violi a spus că a fost ţinta lor ani de zile şi că procedurile penale împotriva lor sunt în curs. “Vă rog frumos să mă lăsaţi în pace pentru că sunt o victimă a acestei situaţii din 2018”, a scris el.

Tags: jurnalistMarco VioliThomas Matthew CrooksTrump
Externe