X

Un liceu din Chișinău a introdus colectarea sticlelor de plastic cu ajutorul unui aparat automat. Află cum are loc procesul

Un liceu din Chișinău a introdus colectarea sticlelor de plastic cu ajutorul unui aparat automat. Află cum are loc procesul

Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” din sectorul Botanica a devenit prima instituție de învățământ din orașul Chișinău care utilizează un aparat automat de colectare a buteliilor din plastic, scrie Diez.

Inițiativa de a introduce aparatul a venit din partea Toreco, iar managerii liceului au apreciat și acceptat cu mare drag propunerea.

Pentru elevi, profesori și personalul școlii, aparatul reprezintă o modalitate simplă și convenabilă de a recicla PET-urile, contribuind astfel la reducerea poluării și la promovarea unui stil de viață sustenabil. În primele două zile de la introducerea sa în instituție, s-a reușit colectarea a 772 de butelii din plastic.

„Aparatul ne permite să învățăm copiii de mici să recicleze plasticul. De pe 1 aprilie, de când acesta a fost introdus în școală, elevii nu mai aruncă PET-urile la coșul de gunoi, așa cum o făceau înainte, ci le introduc în aparat”, a declarat pentru #diez directoarea adjunctă pentru educație a Liceului Teoretic „Elena Alistar”, Aurelia Grecu.

Prin intermediul exemplului său, comunitatea școlară urmărește să încurajeze și alte instituții să fie deschise spre sustenabilitate.

Tags: „Elena Alistar”liceusticle din plastic
Social