Un lichid artificial, capabil să capteze şi să stocheze energie, ar putea ajuta la reducerea poluării (studiu)

Publicat:

Un grup de cercetători israelieni a dezvoltat un lichid artificial care este capabil să capteze şi să stocheze energie şi prezintă proprietăţi inexistente în materialele naturale, a anunţat Institutul de Tehnologie din Israel, sau Technion, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Reuşita ar putea conduce la crearea unui substitut nepoluant pentru lichidele de răcire utilizate în aparatele de aer condiţionat şi alte sisteme cu utilizare similară, potrivit studiului al cărui text integral a fost publicat recent în jurnalul ştiinţific Nature Communications.


Citeşte şi: Andrzej Duda acuză de la Kiev: ‘Este terorism, nu război!’ – Black News

Cercetătorii de la Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Technion au combinat gaz, lichid şi capsule elastice multistabile pentru a crea acest fluid artificial care, potrivit oamenilor de ştiinţă, este nu doar mai eficient, ci şi mai puţin poluant.

Studiul a implicat domeniul meta-materialelor, adică materiale artificiale cu proprietăţi noi, care nu există în materialele naturale. Meta-materialele pot fi realizate din ansambluri de micro-componente al căror model geometric dă naştere unor comportamente unice.

Citeşte şi: Marine Le pen ar fi deschisă unei Franțe care PLEACĂ din Uniunea Europeană – Black News

Meta-fluidele, precum cel dezvoltat de grupul de cercetători israelieni, conţin un amestec de fluid standard şi particule de meta-materiale concepute pentru a crea unele proprietăţi şi comportamente ce nu se regăsesc în fluidele naturale.

Refrigerarea este o activitate extrem de nocivă pentru mediul înconjurător din cauza lichidelor care sunt utilizate în acest proces. Cercetătorii de la Technion estimează că reuşita lor recentă va contribui în mare măsură la reducerea emisiilor poluante şi a influenţei activităţilor umane asupra încălzirii globale, conform unui comunicat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital

Un minor a murit, după ce s-a răsturnat cu motocicleta pe care o conducea. Pasagerul a ajuns la spital Un accident cumplit s-a produs în...

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024

Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul 2024 La un secol de la cea precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franţei...

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată

Cerință obligatorie pentru producători și exportatori: Calitatea fructelor va fi evaluată Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători...

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică

USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.