Un lider al poliției britanice cere mai multe închisori

Publicat:

În Marea Britanie ar trebui construite mai multe închisori pentru a combate epidemia de atacuri cu cuţitul, a propus un lider al poliţiei britanice, care a denunţat totodată propunerile unor politicieni privind reducerea numărului de condamnări pe termen scurt, relatează marţi Press Association, potrivit agerpres.

John Apter (foto), preşedintele Federaţiei poliţiştilor din Anglia şi Ţara Galilor, a făcut aceste remarci după ce secretarul justiţiei, David Gauke, a afirmat că există “argumente solide” pentru renunţarea la sentinţele cu închisoare de până la şase luni, cu excepţia infracţiunilor violente şi cu caracter sexual.


Citește și: Hillary Clinton NU va mai candida la preşedinţia SUA

Ideea lui Gauke a fost susţinută şi de ministrul pentru închisori, Rory Stewart, în cadrul dezbaterilor privind reducerea populaţiei din penitenciare şi a recidivei.

John Apter a explicat marţi pentru postul ITV că, în pofida retoricii oamenilor politici privind sancţiuni severe în cazul agresiunilor cu cuţitul, în prezent două treimi dintre cei condamnaţi pentru astfel de cazuri nu merg la închisoare.

“Avem un secretar al justiţiei care spune că trebuie să renunţăm la sentinţele scurte pentru că închisorile sunt pline. Argumentul meu este să construim mai multe închisori, trebuie să existe consecinţe”, a declarat Apter.

Acesta a pledat pentru o “abordare multifuncţională” faţă de tineretul britanic în care să se implice atât sistemul de educaţie, cât şi serviciile sociale, subliniind însă că “va trebui ca unii oameni să fie pedepsiţi”.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Javad Zarif demisionase: Habar nu avea de vizita lui Al-Assad la Teheran

Doi adolescenţi au fost ucişi în atacuri cu cuţitul în Marea Britanie la sfârşitul săptămânii trecute, crescând bilanţul persoanelor ucise în astfel de atacuri la cel puţin 24 de la începutul anului.

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada martie 2017-martie 2018 au fost înregistrate 285 de omucideri cu cuţitul şi alte instrumente ascuţite, cel mai mare număr de când Ministerul de Interne britanic realizează aceste statistici, din 1946.

Ministrul de interne Sajid Javid a declarat în parlament că săptămâna aceasta va avea o reuniune cu şefii poliţiei pentru a găsi modalităţi de a reglementa această problemă şi a făcut apel la încetarea “violenţelor fără sens”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.