Un lider al SI responsabil de atacuri în Europa, ucis într-un raid american în Siria

Publicat:

Un lider al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), responsabil de atentate comise în Europa, a fost ucis marţi într-un raid american în Siria, a anunţat Comandamentul militar al SUA pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), transmite AFP, potrivit agerpres.

Khaled Aydd Ahmad al-Jabouri era, printre altele, “responsabil de planificarea atacurilor SI în Europa”, a indicat CENTCOM într-un comunicat, subliniind că moartea acestuia “va perturba temporar capacitatea organizaţiei de a provoca atacuri în străinătate”.


Citeşte şi: Asiguratorii germani au reînnoit acoperirea pentru gazoductul Nord Stream 1 – Black News

Comandamentul militar american nu precizează unde a avut loc atacul în Siria, dar relevă că niciun civil nu a fost ucis sau rănit în cursul raidului.

“SI continuă să reprezinte o ameninţare pentru regiune şi nu numai”, a declarat şeful Comandamentului militar american pentru Orientul Mijlociu, generalul Michael Kurilla, citat în comunicat. “Chiar slăbită, gruparea rămâne capabilă să lanseze operaţiuni în regiune, cu determinarea de a lovi dincolo de Orientul Mijlociu”.

Citeşte şi: Cuvântul lui Macron, ‘important’ pentru participarea ruşilor la JO de la Paris – Black News

De la înfrângerea teritorială a SI în Siria în 2019, mai multe sute de soldaţi americani, desfăşuraţi în nord-estul ţării în cadrul coaliţiei antijihadiste, continuă să lupte alături de Forţele Democratice Siriene (FDS, dominate de kurzi) şi să vizeze presupuşi membri ai SI.

În octombrie 2019, Statele Unite au anunţat moartea şefului SI, Abu Bakr al-Bagdadi, într-o operaţiune militară în nord-vestul Siriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.