Un lider republican REFUZĂ să coopereze în ancheta privind asaltul asupra Capitoliului

Publicat:

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a refuzat miercuri invitaţia de a depune mărturie în faţa comisiei parlamentare care încearcă să facă lumină asupra rolului lui Donald Trump în atacul asupra Capitoliului de la Washington, anunţă AFP, potrivit agerpres.

Comisia “doreşte să mă audieze în legătură cu declaraţii publice deja împărtăşite cu restul lumii şi conversaţii private care nu au legătură cu violenţa de la Capitoliu. Nu am nimic de adăugat”, a declarat el într-un comunicat.


Citeşte şi: Cine sunt cei 22 de membri ai consiliului farmaceutic care conduc și organizații nonprofit din domeniul sănătății? – Black News

“Am decis fără regret ori satisfacţie să nu particip la abuzul de putere (săvârşit de) această comisie”, a spus el.

În cursul zilei de miercuri, preşedintele comisiei, Bennie Thompson, i-a propus “o întâlnire pe 3 sau 4 februarie” pentru a discuta în special despre “conversaţiile sale cu preşedintele Trump înainte, în timpul şi după atacul violent de la 6 ianuarie 2021”.

“Aţi recunoscut că aţi vorbit direct cu fostul preşedinte în timp ce violenţele erau în curs”, ceea ce ar permite să se cunoască “starea lui de spirit” în acel moment, a subliniat congresmanul democrat în scrisoarea sa publicată pe site-ul comisiei.

Aceasta urmăreşte să stabilească responsabilitatea lui Donald Trump şi a anturajului său în asaltul asupra sediului Congresului de către câteva sute de partizani ai săi, în momentul în care aleşii certificau victoria rivalului său, Joe Biden, la alegerile prezidenţiale.

Imediat după atac, a cărui violenţă a şocat întreaga lume, Kevin McCarthy l-a criticat pe Donald Trump care a înfierbântat minţile alegătorilor săi cu acuzaţii nefondate de fraudă electorală mai multe săptămâni şi până în minutele dinaintea loviturii lor în forţă.

Citeşte şi: Majoritatea americanilor se teme de prăbuşirea democraţiei lor – Black News

Dar, la fel ca marea majoritate a republicanilor, Kevin McCarthy s-a raliat de atunci fostului preşedinte care păstrează un puternic ascendent asupra partidului şi a alegătorilor acestuia.

Dominaţia lui este de aşa natură încât niciunul dintre rudele sau foştii săi aliaţi nu a acceptat până în prezent să depună mărturie în faţa comisiei, chiar şi în cazul unei citaţii.

Acesta din urmă a audiat, totuşi, peste 300 de persoane, cu uşile închise, şi avansează în marş forţat în speranţa de a-şi publica concluziile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie 2022. Dacă democraţii pierd controlul Camerei cu ocazia scrutinului, aceasta riscă să fie dizolvată de republicani, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.