Un lider SPD recunoaşte că partidul său a făcut greşeli în politica faţă de Rusia

Publicat:

Un copreşedinte al Partidului Social Democrat (SPD) aflat la guvernare în Germania, Lars Klingbeil, a declarat marţi seară că formaţiunea sa a făcut greşeli în politica faţă de Rusia de la sfârşitul Războiului Rece, relatează DPA, potrivit agerpres.

“În căutarea noastră de similarităţi, deseori nu am văzut ce ne-a separat. A fost o greşeală”, a spus el la un eveniment al partidului.


Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

De la sfârşitul Războiului Rece, SPD a crezut că relaţiile cu Rusia pur şi simplu vor deveni tot mai bune, a explicat liderul social democrat.

“Asta a creat puncte moarte în relaţiile noastre cu Rusia, iar acest lucru a dus la greşeli în abordarea faţă de Rusia”, a declarat el.

Klingbeil a pledat pentru o schimbare fundamentală în atitudinea faţă de Rusia. Ideea că securitatea şi stabilitatea în Europa nu pot exista decât alături şi nu împotriva Rusiei nu mai este validă, a explicat el.

“Astăzi este vorba de organizarea securităţii împotriva Rusiei. Rusia a părăsit sistemul comunităţii comune şi sistemul comun de valori. Securitatea noastră trebuie să funcţioneze fără Rusia”, a afirmat co-preşedintele SPD.

În discursul său, Klingbeil a menţionat patru erori de judecată pe care le-a făcut SPD în perioada de după încheierea Războiului Rece.

În primul rând, partidul a crezut că ambele ţări sunt legate prin istorie, dar nu a reuşit să recunoască faptul că preşedintele rus Vladimir Putin vede lucrurile diferit şi se foloseşte de istorie pentru a-şi consolida puterea autocrată în interior şi foloseşte o politică de forţă în exterior.

Apoi, paradigma schimbării prin apropiere s-a dovedit nefuncţională, potrivit lui Klingbeil.

În al treilea rând, politica energetică a Germaniei a făcut-o dependentă de Rusia, a mai spus liderul social democrat.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

A patra greşeală a fost că nu s-a ţinut cont suficient de interesele partenerilor din Europa Centrală şi de Est, ceea ce a dus la o pierdere majoră a încrederii, a subliniat el.

Klingbeil a atras atenţia că este important să se recunoască aceste greşeli şi să se tragă concluziile corecte pentru viitor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România Curtea de Justiție a Uniunii Europene a hotărât,...

Ucraina e tot mai deschisă față de ideea cedării unor teritorii Rusiei. Ultima înfrângere de pe front complică și mai mult lucrurile

Ucraina e tot mai deschisă față de ideea cedării unor teritorii Rusiei. Ultima înfrângere de pe front complică și mai mult lucrurile După înfrângerile suferite...

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.