Un magnat imobiliar din Thailanda face închisoare pentru braconaj

Publicat:

Curtea Supremă din Thailanda a menţinut verdictul de vinovăţie pronunţat împotriva magnatului în domeniul construcţiilor Premchai Karnasuta, care va executa o pedeapsă de peste trei ani de închisoare după ce a pierdut apelul final într-un caz celebru referitor la braconajul animalelor din specii protejate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Premchai, preşedintele celei mai mari companii de construcţii din Thailanda, Italian-Thai Development, a fost condamnat în 2019 de către o instanţă penală pentru infracţiuni printre care se numără braconajul într-o rezervaţie cu faună sălbatică, braconajul de specii protejate şi deţinere de arme de foc fără autorizaţie.


Curtea Supremă a menţinut o hotărâre a Curţii de Apel din 2019 prin care era menţinută decizia instanţei inferioare, potrivit Biroului procurorului general.

Nici Premchai, nici avocaţii săi sau compania lui nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Cazul său a stârnit un mare interes public în 2018, când Premchai, şoferul lui şi un vânător au fost găsiţi în rezervaţia Thungyai Naresuan Wildlife, lângă mai multe animale moarte din specii protejate, printre acestea numărându-se un fazan Kalij şi un leopard negru indochinez.

”Acest caz demonstrează că în cazul în care comiteţi o infracţiune, indiferent dacă sunteţi bogat sau sărac, veţi fi urmăriţi din punct de vedere legal”, a declarat Prayut Bejraguna, purtător de cuvânt al Biroului procurorului general.

Activiştii pro-democraţie thailandezi au adoptat leopardul negru ca simbol pentru ceea ce este considerată o cultură a impunităţii în Thailanda pentru persoanele bogate şi influente.

Hotărârea Curţii Supreme a fost definitivă în cazul lui Premchai, care anterior şi-a cerut scuze pentru cazurile de braconaj.

Premchai va executa trei ani şi două luni de închisoare, în timp ce şoferul său şi vânătorul vor executa pedepse mai mari cu trei luni, respectiv şapte luni.

Magnatul a pierdut, de asemenea, recursurile împotriva hotărârilor din cazuri separate referitoare la mituirea autorităţilor şi deţinere ilegală de arme de foc, pentru care a fost condamnat la închisoare de un an, respectiv şase luni. Pentru ambele sentinţe el a depus recurs la Curtea Supremă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PNUD va asista Ministerul Finanțelor din Moldova în elaborarea unui cadru bugetar eficient

PNUD va asista Ministerul Finanțelor din Moldova în elaborarea unui cadru bugetar eficient Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul permanent al Programului Națiunilor Unite...

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia

NATO va discuta pe 12 octombrie autorizarea atacurilor ucrainene mai adânci în Rusia Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a anunțat că la următoarea reuniune...

SIS a cerut blocarea mai multor site-uri de propagandă din Rusia, active în Moldova

SIS a cerut blocarea mai multor site-uri de propagandă din Rusia, active în Moldova Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a transmis o sesizare către...

Zeci de baraje, demolate timp de o lună în mai multe localități din țară

Zeci de baraje, demolate timp de o lună în mai multe localități din țară Cincizeci și unu de baraje ridicate ilegal pe cursurile de apă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.