Un manifestant rus încarcerat la Moscova, spitalizat în stare gravă pentru că nu a avut acces la insulină

Publicat:

Un manifestant rus care suferă de diabet, arestat vineri în cadrul unei anchete pentru ”tulburări masive” după o manifestaţie a opoziţiei la sfârşitul lunii iulie, este spitalizat în stare gravă după ce nu a avut acces la insulină, au anunţat duminică media ruse, relatează AFP, potrivit agerpres.

“El se află în unitatea de terapie intensivă, starea lui este gravă”, a declarat serviciul de informaţii de la spitalul Eramichantseva din Moscova, în timp ce postul de radio independent Ekho Moskvy, care a citat o sursă din cadrul serviciilor de sănătate, indică faptul că starea lui este ”gravă dar stabilă”.


Citește și : Incendiu puternic de pădure în zona muntoasă a insulei spaniole Gran Canaria

Dmitri Vassiliev, 43 de ani, directorul canalului rus Doctor TV, a fost arestat vineri seara. ”Mă duc la Comisia de anchetă. Sunt suspect într-un caz de tulburări masive care datează din 27 iulie”, a scris el pe Facebook.

După o noapte de interogatoriu, manifestantul nu a avut acces la insulină când a fost încarcerat, a indicat site-ul de informaţii Mediazona o avocată a ONG-ului OVD-Info, Tatiana Prilipko. El a fost transferat la spital sâmbătă, a precizat ea.

Dmitri Vassiliev este cel de-al treisprezecelea protestatar urmărit pentru ”tulburări masive” după protestul neautorizat din 27 iulie, care s-a soldat cu peste 1.400 de arestări. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Autorităţile ruse se confruntă de trei săptămâni cu cel mai mare protest de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin în 2012, iar opoziţia cere autorizarea candidaţilor săi să participe la alegerile locale din 8 septembrie.

Citește și : Cod roşu de alertă pentru incendii în sudul Greciei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.