Un manuscris al lui Nostradamus, descoperit în Germania, a fost restituit Italiei

Publicat:

Un manuscris în limba latină scris de astrologul Nostradamus, dispărut cu ani în urmă în Italia, a fost descoperit în Germania şi restituit bibliotecii din Roma căreia îi aparţinea, a anunţat joi poliţia italiană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest manuscris rar “a fost furat într-un moment necunoscut” de pe rafturile unui centru de studii istorice din Roma aparţinând unei comunităţi religioase, au explicat carabinierii într-un comunicat.


Citeşte şi: Sajid Javid ‘intră tare’ în spitalele din UK care IGNORĂ relaxarea restricţiilor Covid – Black News

Ancheta a început când carabinierii italieni şi-au dat seama că acest manuscris era pe cale să fie scos la licitaţie în Germania.

Pe una dintre paginile acestei lucrări prezentate pe site-ul casei de licitaţii, carabinierii au vazut o ştampilă care atesta că manuscrisul aparţine bibliotecii religioase din Roma de unde a dispărut.

Citeşte şi: Fiul lui Trump a fost audiat în faţa comisiei de anchetă privind atacul împotriva Capitoliului – Black News

Vânzarea la licitaţie a acestui manuscris, programată pentru mai 2021, a fost blocată cu ajutorul cooperării judiciare dintre Italia şi Germania. Manuscrisul a rămas în custodia poliţiei din Stuttgart până joi, când a fost returnat bibliotecii, potrivit aceleiaşi surse.

Michel de Nostredame, un astrolog care a trăit la începutul secolului al XVI-lea în Franţa şi este cunoscut sub numele de Nostradamus, este autorul unor profeţii celebre a căror formă, în versuri, permite interpretări multiple.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.