X

Un manuscris al lui Nostradamus, descoperit în Germania, a fost restituit Italiei

Un manuscris în limba latină scris de astrologul Nostradamus, dispărut cu ani în urmă în Italia, a fost descoperit în Germania şi restituit bibliotecii din Roma căreia îi aparţinea, a anunţat joi poliţia italiană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest manuscris rar “a fost furat într-un moment necunoscut” de pe rafturile unui centru de studii istorice din Roma aparţinând unei comunităţi religioase, au explicat carabinierii într-un comunicat.

Citeşte şi: Sajid Javid ‘intră tare’ în spitalele din UK care IGNORĂ relaxarea restricţiilor Covid – Black News

Ancheta a început când carabinierii italieni şi-au dat seama că acest manuscris era pe cale să fie scos la licitaţie în Germania.

Pe una dintre paginile acestei lucrări prezentate pe site-ul casei de licitaţii, carabinierii au vazut o ştampilă care atesta că manuscrisul aparţine bibliotecii religioase din Roma de unde a dispărut.

Citeşte şi: Fiul lui Trump a fost audiat în faţa comisiei de anchetă privind atacul împotriva Capitoliului – Black News

Vânzarea la licitaţie a acestui manuscris, programată pentru mai 2021, a fost blocată cu ajutorul cooperării judiciare dintre Italia şi Germania. Manuscrisul a rămas în custodia poliţiei din Stuttgart până joi, când a fost returnat bibliotecii, potrivit aceleiaşi surse.

Michel de Nostredame, un astrolog care a trăit la începutul secolului al XVI-lea în Franţa şi este cunoscut sub numele de Nostradamus, este autorul unor profeţii celebre a căror formă, în versuri, permite interpretări multiple.

Tags: germaniaitaliamanuscrisMichel de NostredameNostradamusromaStuttgart
Categorii: Externe