Un manuscris în miniatură scris de Charlotte Bronte, prezentat la New York

Publicat:

Mai mică decât o carte de joc, dar cu o valoare excepţională, o carte miniaturală de poeme, realizată în secolul al XIX-lea de romanciera engleză Charlotte Bronte pe când avea 13 ani, a fost prezentată joi la New York, informează AFP, potrivit agerpres.

Intitulată ”A Book of Ryhmes by Charlotte Bronte, Sold by Nobody, and Printed by Herself”, manuscrisul pe hârtie maro, cuprinzând 15 pagini datate 1829, legate şi cusute manual, cuprinde o colecţie de zece poeme care nu au fost publicate niciodată.


Citeşte şi: UE sancţionează persoane şi entităţi care au legătură cu programul nord-coreean de înarmare nucleară – Black News

Cartea de dimensiuni minuscule nu a mai fost prezentată publicului din noiembrie 1916, când a fost vândută în cadrul unei licitaţii în New York pentru 520 de dolari la acea vreme. A fost prezentat joi în cadrul Târgului de carte veche de la New York, dar de data aceasta firma newyorkeză James Cummins Bookseller şi cea londoneză Maggs Bros i-au fixat preţul la suma de 1,25 de milioane de dolari în numele proprietarului care doreşte să rămână anonim.

”O scoatem la vânzare în numele unui proprietar privat care a găsit-o într-un plic pus într-o carte. Iar singurul motiv pentru care a supravieţuit a fost că a fost strecurată într-o carte”, a povestit pentru AFP un reprezentant al James Cummins Bookseller, Henry Wesselss.

Există peste 20 de opere miniaturale create de autoarea romanului ”Jane Eyre” deţinute de proprietari privaţi, iar existenţa ”A Book of Ryhmes” era cunoscută de mult timp de specialişti, întrucât a fost menţionată într-o biografie a lui Bronte publicată în 1857, la doi ani după moartea scriitoarei.

Charlotte Brontë, născută în urmă cu 206 ani, pe 21 aprilie 1816, a avut o copilărie relativ izolată în comitatul Yorkshire din Anglia, unde se distra împreună cu surorile şi fratele ei ţesând poveşti complexe plasate într-o lume imaginară sofisticată.

Imaginaţia surorilor Bronte a dat naştere unor romane considerate capodopere ale literaturii engleze, precum ”Jane Eyre”, semnat de Charlotte, ”Wuthering Heights” de Emily şi ”The Tenant of Wildfell Hal”, de Anne.

Asemenea multor scriitoare din epocă, şi-au publicat mai întâi operele sub pseudonime masculine.

Citeşte şi: Militari ucraineni sunt antrenaţi în UK – Black News

Volumele miniaturale, create pentru ”amuzamentul” soldăţeilor de plumb ai copiilor Bronte, s-au păstrat în familie până în anii 1890, când au început să fie vândute unor colecţionari din Marea Britanie şi America.

În noiembrie 2019, un manuscris miniatural al lui Charlotte Bronte a fost adjudecat pentru suma de 780.000 de euro (850.000 de dolari). În decembrie anul trecut, un grup de biblioteci şi muzee britanice a cumpărat de asemenea o colecţie de cărţi şi de manuscrise, inclusiv şapte miniaturi realizate de Charlotte, contra sumei de 15 milioane de lire sterline (19,5 milioane de dolari). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene...

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.