Un mare oraș australian intră în carantină din cauza unui singur caz de coronavirus cu mutații

Publicat:

Oraşul australian Brisbane a decretat un lockdown de trei zile, după ce un angajat al unui hotel care găzduia persoane plasate în carantină a contractat tulpina extrem de contagioasă de COVID-19 descoperită în Regatul Unit, informează AFP, potrivit agerpres.

Începând de vineri seara, cei peste două milioane de locuitori din Greater Brisbane vor trebui să rămână acasă, putând însă să iasă pentru achiziţionarea de produse de primă necesitate, au indicat autorităţile.


Citește și: Peste 4.000 de americani au fost răpuși de coronavirus într-o singură zi

“Dacă vrem să oprim răspândirea acestei tulpini infecţioase, a acestei tulpini britanice, trebuie să acţionăm imediat”, a declarat reporterilor Annastacia Palaszczuk, premierul statului australian Queensland.

În urma anunţului, cozi lungi s-au format rapid în faţa magazinelor din oraş.

Britanicii au informat OMS la jumătatea lunii decembrie despre existenţa acestei variante a virusului mai contagioasă decât tulpinile de COVID-19 depistate anterior în Australia.

Mai multe cazuri apărute în Regatul Unit şi Africa de Sud au fost depistate în ultimele săptămâni la călătorii plasaţi în carantină la întoarcerea lor din străinătate.

Noul lockdown impus la Brisbane marchează o revenire la restricţiile cu care oraşul nu se mai confruntase din martie, când rezidenţilor li s-a cerut să nu-şi părăsească locuinţele decât din motive imperioase şi să poarte măşti la ieşirea din case.

Autorităţile australiene au restricţionat călătoriile către şi dinspre Brisbane, iar măsurile care-i vizează pe călătorii din străinătate vor fi înăsprite.

Primul ministru australian Scott Morrison a anunţat că acestora li se va cere să efectueze teste pentru COVID-19 înainte de a se putea îmbarca spre Australia, iar numărul deja scăzut de sosiri din străinătate va fi, de asemenea, redus cu 50%.

Citește și: Ucraina impune un lockdown mai strict: Școlile și restaurantele se ÎNCHID!

Statul Queensland nu a înregistrat vineri niciun caz nou de transmitere comunitară.

Până în prezent, Brisbane fusese unul dintre multele oraşe australiene care cunoştea o relativă revenire la normal.

Australia a înregistrat până în prezent circa 28.500 de infectări şi 909 de decese asociate noului coronavirus la o populaţie de circa 25 de milioane de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.