X

Un mare producăror de jucării RENUNŢĂ la ambalajele din plastic

Producătorul danez de jocuri Lego a anunţat că va renunţa, din motive ecologice, la ambalajele din plastic, pe care le va înlocui cu cele din hârtie, în cadrul unui plan vast pentru atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon în cadrul operaţiunilor de fabricaţie până la finalul anului 2022, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Încercăm să reducem impactul procesului de fabricaţie a cărămizilor Lego asupra mediului: zero deşeuri până în 2025, scăderea cu 10% a consumului de apă (…), introducerea pungilor de hârtie”, a declarat pentru AFP Tim Brooks, vicepreşedinte al grupului, responsabil cu dezvoltarea durabilă.

Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Pentru realizarea acestui obiectiv, Lego – denumire derivată din cuvintele daneze ”leg godt” (”joacă bine”) – intenţionează să investească 400 de milioane de dolari.

Conform acestui plan de investiţii, toate ambalajele, a căror dimensiune a fost deja redusă de Lego – ceea ce îi permite diminuarea costurilor de transport – vor fi realizate din materiale regenerabile sau reciclate până în 2025.

”Primim mii de scrisori în fiecare an şi multe dintre ele ridică problema plasticului şi a mediului (…); copiii desenează imagini, dau exemple despre cum vor să fie ambalajele lor”, a spus Brooks.

Începând din anul 2021, pungile de plastic tradiţionale care conţin piesele vor fi înlocuite treptat cu ambalaje din hârtie reciclabilă.

În procesul de producţie, gigantul danez cu sediul în Billund (vest) se asigură deja că marea majoritate a plasticului utilizat este refolosit în fabricile sale, dintre care principalele sunt situate în Ungaria, Republica Cehă, Mexic, China şi Danemarca, notează AFP.

Potrivit unui studiu realizat recent de compania specializată NPD, 47% dintre cumpărătorii din întreaga lume au renunţat la un joc din cauza preocupărilor legate de sustenabilitate.

Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Lego intenţionează de asemenea să îmbunătăţească producţia pieselor, cărămizile fiind în prezent realizate în principal din plastic ABS, utilizat şi pentru electrocasnice.

Până în prezent, doar 2% din cărămizi – adică 80 din cele 3.600 de elemente vândute – provin din materiale biologice, respectiv polietilenă din trestie de zahăr, însă compania va extinde utilizarea acestora, garantează Tim Brooks, în vederea îndeplinirii obiectivului de a realiza produse 100% sustenabile până în 2030.

Tags: BillundlegoplasticTim Brooks
Categorii: Diaspora