Un marocan, suspectat de legături cu atentatele de la Paris, încarcerat în Polonia

Publicat:

Un marocan în vârstă de 27 de ani, Mourad T., arestat în septembrie 2016 în Polonia, are legături directe cu gruparea Statul Islamic şiatentatele de la Paris din 2015, a anunţat miercuri parchetul naţional polonez, relatează Reuters, conform news.ro.

Suspectul a avut legături cu gruparea jihadistă în 2015 şi 2016 şi era un informator al lui Abdelhamid Abaaoud, considerat drept ”creierul” atentatelor din 2015 la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi.


Citește și: ‘Călăul din Belarus’ a fost EXECUTAT

”Fişiere foto şi instrucţiuni cu privire la confecţionarea de dispozitive explozive (…), dar şi fotografii cu obiecte asupra cărora urmau să fie folosiţi explozivi au fost descoperite pe telefonul lui Mourad T.”, a declarat parchetul polonez, fără să divulge numele de familie al suspectului.

”Ancheta a permis de asemenea să se stabilească faptul că suspectul Mourad T. era un colaborator al lui Abdelhamid Abaaoud, recrutor în cadrul SI”, a adăugat parchetul.

Abdelhamid Abaaoud a fost ucis pe 18 noiembrie 2015, într-un asaltul nocturn al RAID şi BRI asupra unui imobil, la Saint-Denis.

Cotidianul polonez Rzeczpospolita a dezvăluit miercuri arstarea suspectului.

Parchetul a precizat că acesta a fost reţinut la Rybnik, în sud-vestul Poloniei, pe 5 septembrie 2016.

”De atunci, la cererea procurorului, el se află în detenţie în aşteptarea procesului”, a precizat parchetul polonez.

Suspectul, adaugă procurorii, a luat parte la o reuniune, la Edirne, în Turcia europeană, în decembrie 2014.

Citește și: Otrăvirea spionului rus provocă un val de reacții. Guvernul de la Londra se reunește de urgență

La această reuniune au participat, între alţii, Abaaoud şi alţi islamişti, ucişi în ianuarie 2015 de către poliţişti belgieni la Verviers.

Mourad T., precizează ei, a venit în Polonia prin Cehia şi s-a declarat refugiat sirian.

El a fost inculpat în legătură cu participarea la o organizaţie criminală armată şi riscă între şase luni şi opt ani de închisoare. El va fi judecat în Polonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.