Un medic a fost ucis în urma bombardamentelor ruseşti asupra unui spital din oraşul ucrainean Herson

Publicat:

Un medic a fost ucis şi cinci cadre medicale au fost rănite marţi în urma bombardamentelor ruseşti asupra unui spital din oraşul Herson (sudul Ucrainei), au declarat marţi responsabili regionali, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

“Astăzi la (ora locală) 11:10 (08:10 GMT), inamicul a lansat un alt atac asupra locuitorilor paşnici ai comunităţii noastre”, a indicat şeful administraţiei militare Roman Mrociko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.


Citește și : Un autocar plin cu pasageri s-a ciocnit cu două mașini la Leuşeni – VIDEO

Fotografii postate de oficiali arată podeaua însângerată şi o gaură mare în acoperiş, cu dărâmături împrăştiate pe podea.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a declarat că patru cadre medicale au fost rănite în afară de o asistentă grav rănită, despre care s-a anunţat anterior.

Mrociko, citat de publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli, a spus că pentru tânărul medic ucis era prima zi de muncă. În acest timp, medicii se luptă pentru viaţa asistentei grav rănite. Secţia de chirurgie a unităţii a fost, de asemenea, afectată în bombardament, a declarat Prokudin.

Reuters nu a reuşit să verifice toate aceste informaţii din surse independente.

Organizaţia neguvernamentală de profil Médecins Sans Frontieres (MSF) a spus că a lucrat la spitalul ucrainean respectiv, căruia i-a furnizat echipamente medicale şi l-a ajutat oferind consultaţii de sănătate mintală persoanelor strămutate în urma distrugerii barajului de la Kahovka.

“Condamnăm fără echivoc acest atac ruşinos asupra unei unităţi medicale şi transmitem condoleanţele noastre familiei medicului ucis”, a declarat MSF într-o postare pe platforma de mesagerie X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Citește și : Zelenski: Războiul ‘ajunge pe teritoriul Rusiei’

Într-un incident separat, în zona localităţii Pervomaiskoie, în nord-estul ţării, o femeie în vârstă a fost ucisă şi un bărbat rănit într-un bombardament rusesc în jurul orei 12:00 (09.00 GMT), a indicat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov, pe Telegram.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține că Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.