Un medic chirurg din Kosovo a declarat marţi că a scos un telefon mobil din stomacul unui deţinut

Publicat:

Un medic chirurg din Kosovo a declarat marţi că a scos cu succes un telefon mobil din stomacul unui deţinut, în timpul unei intervenţii efectuate la o clinică din Pristina, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită şi care se plângea de câteva zile de dureri de stomac, a fost transportat săptămâna trecută la secţia de gastroenterologie a Spitalului universitar din capitala kosovară. Acolo, medicii au descoperit că avea un telefon Nokia în stomac.


Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

“Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon de mici dimensiuni pe care am reuşit să-l scoatem”, a declarat pentru AFP Skender Telaku, gastroenterologul care a condus echipa medicala care a realizat intervenţia.

“Prin mijloace endoscopice, fără a deschide stomacul, a fost scos telefonul dezmembrat în trei bucăţi”, a mai spus medicul.

Pacientul le-a explicat medicilor că telefonul s-a aflat în stomacul său timp de patru zile. Intervenţia, care a avut loc săptămâna trecută, a durat mai mult de două ore şi s-a desfăşurat “fără complicaţii”, a adăugat dr. Telaku.

Echipa medicală a acordat o atenţie deosebită “bateriei dispozitivului” şi “potenţialelor scurgeri de acid coroziv”. “A fost ca şi cum ai merge pe un câmp minat, însă totul a decurs bine”, a spus el.

Poliţia a luat apoi pacientul, precum şi telefonul Nokia 3310, un model lansat de marca finlandeză în anii 2000, a adăugat medicul gastroenterolog.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

Nu se ştie cum a ajuns telefonul în stomacul deţinutului, însă echipa medicală presupune că era destinat comunicărilor ilegale cu lumea exterioară.

Poliţia kosovară nu a confirmat şi nici nu a dorit să facă comentarii în legătură cu acest incident.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.