X

Un medic chirurg din Kosovo a declarat marţi că a scos un telefon mobil din stomacul unui deţinut

Un medic chirurg din Kosovo a declarat marţi că a scos cu succes un telefon mobil din stomacul unui deţinut, în timpul unei intervenţii efectuate la o clinică din Pristina, relatează AFP, potrivit agerpres.   

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită şi care se plângea de câteva zile de dureri de stomac, a fost transportat săptămâna trecută la secţia de gastroenterologie a Spitalului universitar din capitala kosovară. Acolo, medicii au descoperit că avea un telefon Nokia în stomac.

Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

“Deţinutul, în vârstă de 33 de ani, a înghiţit un telefon de mici dimensiuni pe care am reuşit să-l scoatem”, a declarat pentru AFP Skender Telaku, gastroenterologul care a condus echipa medicala care a realizat intervenţia.

“Prin mijloace endoscopice, fără a deschide stomacul, a fost scos telefonul dezmembrat în trei bucăţi”, a mai spus medicul.

Pacientul le-a explicat medicilor că telefonul s-a aflat în stomacul său timp de patru zile. Intervenţia, care a avut loc săptămâna trecută, a durat mai mult de două ore şi s-a desfăşurat “fără complicaţii”, a adăugat dr. Telaku.

Echipa medicală a acordat o atenţie deosebită “bateriei dispozitivului” şi “potenţialelor scurgeri de acid coroziv”. “A fost ca şi cum ai merge pe un câmp minat, însă totul a decurs bine”, a spus el.

Poliţia a luat apoi pacientul, precum şi telefonul Nokia 3310, un model lansat de marca finlandeză în anii 2000, a adăugat medicul gastroenterolog.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

Nu se ştie cum a ajuns telefonul în stomacul deţinutului, însă echipa medicală presupune că era destinat comunicărilor ilegale cu lumea exterioară.

Poliţia kosovară nu a confirmat şi nici nu a dorit să facă comentarii în legătură cu acest incident.

Tags: chirurgKosovonokiapristinatelefon
Categorii: Diaspora