Un medic i-o spune verde-n faţă ministrului Sănătăţii: ‘Uite de asta nu vreau să mă vaccinez!’

Publicat:

Un medic de terapie intensivă l-a confruntat direct pe Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, afirmând că nu s-a vaccinat anti-Covid și nu crede că este necesară vaccinarea tinerilor.

Consultantul anestezist Steve James i-a spus secretarului de sănătate că este împotriva ca vaccinarea personalului NHS să fie obligatorie și a negat că Covid-19 cauzează „probleme foarte semnificative” tinerilor.


Medicul l-a interpelat pe Javid când acesta a făcut o vizită la Spitalul King’s College din Londra pentru a obține o viziune de ansamblu asupra deciziei de a face vaccinările obligatorii pentru lucrătorii NHS, după cum informează The Mirror.

James, care tratează pacienți bolnavi de Covid în Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului de la începutul anului 2020, nu a primit niciun vaccin.

El a spus că a fost infectat cu virusul, ceea ce înseamnă că are anticorpi împotriva acestuia și este furios de posibilitatea de a fi concediat din cauza deciziei guvernului de a impune vaccinuri obligatorii pentru personalul spitalului.

El a fost împotriva ideii de vaccinare obligatorie și a spus că pacienții din unitatea unde lucrează au fost „extrem de supraponderali” cu multiple alte comorbidități.

Ministrul britanic nu a fost de acord cu el, şi a îndemnat în continuare publicul larg să se vaccineze şi cu doza ‘booster’.

„Nu aș putea spune că a fost de acord cu mine”, a spus James. „Dar am avut senzația că mă ascultă”.

În timpul vizitei, Javid a subliniat importanța vaccinărilor, afirmând că aproximativ 70% dintre persoanele din unitate cu Covid nu sunt vaccinate împotriva virusului.

El a avertizat, de asemenea, că NHS se va confruntă cu „căteva săptămâni stânjenitoare”, deoarece internările în spital din cauza variantei Omicron sunt în creștere.

În decembrie anul trecut, parlamentarii din UK au aprobat vaccinarea obligatorie pentru personalul NHS și pentru cei care lucrează în asistență socială.

Tot personalul trebuie să fie vaccinat până în aprilie, altfel riscă să-și piardă locul de muncă.

Domnul James i-a spus ministrului Sănătăţii că guvernul ar trebui să reconsidere regula și că o opțiune ar fi să nu aplice regula personalului care a avut Covid și are niște anticorpi.

“Nu mi-am facut niciun vaccin, şi nici nu vreau sa fac. Vaccinurile reduc transmiterea doar pentru vreo opt saptamani în cazul variantei Delta, la Omicron probabil e mai puţin”, a spus el pentru Sky News.

„Și pentru asta, aș fi demis dacă nu am un vaccin? Știința nu este suficient de puternică”, a adăugat medicul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.