Un medic italian a fost arestat pentru uciderea a doi pacienţi cu COVID

Publicat:

Un medic care lucra într-un spital din nordul Italiei a fost plasat în arest la domiciliu pentru că ar fi ucis doi pacienţi în primul val al epidemiei de COVID-19 care a devastat ţara în luna martie, a anunţat miercuri poliţia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Procurorul îl acuză pe medic, care lucra într-un spital de lângă Brescia, în regiunea Lombardia greu încercată de epidemie, că le-a administrat relaxante musculare la doi pacienţi, ceea ce a dus la moartea lor.


Citeşte şi: Putin vrea prelungirea acordului New START cu 5 ani

Agenţia de presă ANSA, citând din mandatul de arest, a relatat că medicul dorise să elibereze paturi şi să crească astfel capacitatea de primire a spitalului.

Potrivit anchetatorilor, după câteva săptămâni a fost primită o informaţie că moartea celor doi pacienţi fusese indusă. În urma exhumării cadavrelor, a fost descoperit anestezicul în cauză.

Pacienţii aveau 51, respectiv 80 de ani, scrie ANSA.

Citeşte şi: O chinezoaică face ÎNCHISOARE pentru că a ascuns simptomele coronavirusului

Aceasta notează că substanţa respectivă este folosită de obicei pentru intubarea pacienţilor şi poate provoca decesul dacă este administrată în doză greşită.

Doctorul a fost plasat luni în arest la domiciliu şi va fi audiat vineri.

Mai mult de 86.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au decedat în Italia de la începutul pandemiei, cel mai recent bilanţ zilnic, comunicat marţi, fiind de 540 de victime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.