X

Un membru al Ambasadei R. Moldova în Rusia a fost declarat persona non-grata

Un membru al Ambasadei R. Moldova în Rusia a fost declarat persona non-grata

Ministerul Afacerilor Externe confirmă convocarea Însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova la sediul ministerului rus de Externe.

Citește și: A fost cutremur. Seism de 4,1 pe Richter la Vrancea

În acest context, diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui membru al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău își exprimă regretul față de această decizie pe care o califică „neîntemeiată în raport cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

Precizăm că anterior, pe 1 august curent, un angajat al Ambasadei Federației Ruse în Moldova a fost declarat persona non grata în țara noastră. Atunci, reprezentanții Moscovei au promis să răspunde Chișinăului în aceeași manieră.

Mai precizăm că rusul expulzat l-ar fi recrutat pe șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, care a fost reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei.  

Tags: Ambasada Federației Ruse în MoldovaAmbasada R. Moldova în RusiaIon Creangapersona non gratascandal diplomaticspionaj
Știrile zilei