Un membru al ‘vestelor galbene’ din Franța, condamnat la închisoare pentru violenţe

Publicat:

Un membru al mişcării de protest ‘vestele galbene’ a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare de tribunalul corecţional din Caen, în vestul Franţei, în special pentru violenţe împotriva poliţiştilor în timpul unor manifestaţii din ianuarie, a anunţat joi avocata său, potrivit Agerpres.

“Este o pedeapsă grea. Contextul social şi politic al represiunii la nivel naţional nu serveşte dosarelor ‘vestelor galbene’ în general”, a declarat pentru AFP avocata condamnatului, Floriane Gabriel.


Citește și : Trump: Netanyahu este ‘dur, inteligent, puternic’. A făcut o treabă excelentă în calitate de premier al Israelului

Bărbatul de 43 de ani, fără loc de muncă şi condamnat deja de mai multe ori, a fost inculpat în special pentru ‘violenţe intenţionate asupra unor reprezentanţi ai autorităţii publice’.

Violenţele de care a fost acuzat, printre care lansarea de proiectile cu praştia, au avut loc în special la manifestaţii de la 5 şi 12 ianuarie la Caen.

De la mijlocul lunii noiembrie, ‘vestele galbene’, mişcare ai cărei membri provin în special din clasele medii şi defavorizate, manifestează în fiecare sâmbătă în întreaga ţară pentru a denunţa politica fiscală şi socială a guvernului francez. Unii cer de asemenea demisia preşedintelui Emmanuel Macron.

În cadrul audierii, bărbatul a spus că nu a tras “asupra unor forţe de ordine neprotejate, că era vorba de o confruntare între ‘primele linii’ (ale fiecărei tabere) şi că a tras asupra unor persoane cu cască”, a explicat Floriane Gabriel.

Deşi erau multe gaze lacrimogene, el a spus că a tras “pentru a calma forţele de ordine şi pentru a evacua răniţi în aşteptarea venirii echipelor de salvare”, a adăugat ea.

Citește și : Germania a pus în executare jumătate din ordinele de expulzare a refugiaţilor respinşi

Justiţia franceză a pronunţat aproape 1.800 de condamnări de la începutul mişcării ‘vestelor galbene’ la mijlocul lunii noiembrie, a precizat la mijlocul lunii februarie premierul Édouard Philippe.

Unsprezece persoane au murit în Franţa, majoritatea în accidente în apropierea punctelor de blocaj instalate de protestatari, şi aproape alte 2.000 au fost rănite – unele grav – în timpul manifestaţiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.