X

Un membru important al AfD pleacă din partid și-și face o formațiune mai ‘patriotică’

Un membru important al ‘Alternativei pentru Germania’ (AfD, extrema dreapta), Andre Poggenburg, şi-a confirmat vineri plecarea din această formaţiune politică, susţinând că partidul nu şi-a respectat promisiunile din campania electorală, transmite dpa, potrivit agerpres.

”AfD nu mai este adesea văzută ca alternativă patriotică reală şi de aceea tinde să înregistreze o pierdere de credibilitate”, a spus Poggenburg, într-o declaraţie pentru cotidianul Die Welt.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

El a anunţat că va forma un nou partid, care se va concentra pe o regiune din centrul şi estul Germaniei şi se va numi ‘Germania Mijlocie: Ridicaţi-vă, patrioţi germani!’.

Andre Poggenburg a adăugat că şi alţi membri AfD au subscris la această iniţiativă şi a publicat imagini ale logo-ului noului partid pe pagina sa de Facebook.

Poggenburg este cunoscut ca un membru vocal al AfD, de multe ori devenind ţinta criticilor pentru declaraţiile sale.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

Anul trecut el a provocat indignare pentru un discurs în care s-a referit la persoanele cu origine turcă drept ‘negustori de cămile’.

De asemenea, el a fost implicat într-o controversă în 2017 când a folosit în conversaţii pe chat expresia ‘Germania pentru germani’ – adesea asociată cu naziştii – şi a făcut speculaţii despre ‘extinderea frontierelor externe’ ale Germaniei.

Tags: Alternativa pentru Germania (AfD)Andre PoggenburggermaniaGermania Mijlocie: Ridicaţi-vă patrioţi germani!
Categorii: Diaspora